Acasă Politica Senatorul PNL de Timiş, Alina Gorghiu, cere AEP să sisteze subvenţia lunară...

Senatorul PNL de Timiş, Alina Gorghiu, cere AEP să sisteze subvenţia lunară de 7,5 milioane de lei către PSD

268
DISTRIBUIȚI

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu, solicită Autorităţii Electorale Permanente să suspende acordarea subvenţiilor de la bugetul de stat acordate PSD, în contextul acuzaţiilor care există la adresa trezorierului social-democraţilor, Mircea Drăghici.

Este vorba, potrivit Alinei Gorghiu, despre faptul că AEP acordă PSD peste 7,5 milioane de lei lunar.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat luni că va formula o întrebare către şeful AEP să îi spună “când va aplica legea care îi cere să suspende subvenţia pe care o primiţi lunar (PSD, n.r.) de la bugetul de stat”.

“Lămuriri pentru cei de la PSD, care văd că au intrat de ieri (duminică, n.r.) în fibrilaţie! Da, e cum spun eu! Subvenţia de la bugetul de stat poate fi suspendată temporar când un partid nu respectă prevederi legislative clar formulate şi AEP are obligaţia să emită decizie în acest sens.

Citiţi Legea 334/2006, domnilor de la PSD şi de la AEP! E limba română doar! Vreţi să cred că nu puteţi citi un text?! Legea e lege şi când sunt abateri de la lege, obligatoriu se impun sancţiuni.

Dacă nu aţi dibuit încă marea problemă cu care vă confruntaţi, v-o prezint succint: trezorierul răspunde de finanţele partidului, trezorierul PSD e acuzat de DNA de delapidare şi folosire a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, PSD nu se dezice de acţiunile trezorierului, AEP are atribuţia prin lege să suspende subvenţia dacă există o încălcare a dispoziţiilor legale indicate în legea 334/2006.

Şi cum unde-i lege, nu-i tocmeală, există un mare semn de întrebare de ce AEP preferă să tacă şi să nu ia măsuri. Este ca şi cum ar consolida suspiciunea că a sancţiona PSD e povară grea.

Văd însă că e deranj mare la PSD! A sărit ca ars să ceară PNL să nu facă ordine în finanţele altor partide, deşi solicitarea a fost către AEP în sensul respectării atribuţiilor pe care le are. Am însă vaga impresie că PSD şi-a amintit brusc şi de amendamentul PNL la buget de plafonare a sumelor pentru partidele politice şi de aici toată această furie gratuită şi neargumentată împotriva demersului nostru recent către AEP.

Vă transmit însă, domnilor de la PSD, că voi merge mai departe şi voi formula o întrebare către şeful AEP să îmi spună când va aplica legea care îi cere să suspende subvenţia pe care o primiţi lunar de la bugetul de stat.

PS!: ce combinaţie! Sputnik, PSD şi domnul Palada m-au atacat pe acest subiect ??????”, afirmă senatorul Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii