Acasă Actualitate Sentință în dosarul tragediei prin care a trecut Dana Roba, lovită cu...

Sentință în dosarul tragediei prin care a trecut Dana Roba, lovită cu ciocanul în cap de propriul soț

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a pronunțat sentința într-unul dintre cele mai mediatizate dosare de violență în familie din ultimii ani. Este vorba despre tragedia prin care a trecut make-up artista Dana Roba, din Timișoara, care a fost la un pas de moarte după ce a fost lovită cu ciocanul în cap de către propriul soț, Daniel Balaciu.

Salvată de medicii timișoreni ca prin miracol, tânăra a trecut prin mai multe operații de reconstrucție a capului, în condițiile în care loviturile de ciocan, aplicare cu premeditare și cruzime, i-au mutilat craniul și au lăsat urme adânci pe fruntea femeii.

În ciuda evidențelor, Daniel Balaciu, fost arbitru în ligile inferioare din Timiș, a refuzat să semneze un acord de recunoaștere cu procurorii, astfel că pedeapsa a fost orientată către maxim.

„Condamnă inculpatul Balaciu Daniel-Remus, la pedeapsa de: 7 (șapte) ani închisoare pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de violență în familie în modalitatea omorului, cu executare în regim de detenție. Aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat; dreptul de a comunica și de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de persoana vătămată Balaciu Daniela, cu excepția cazurilor când comunicarea sau apropierea de persoana vătămată este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești privind minorele Balaciu Chantal-Luiza și Balaciu Celine-Casandra și dreptul de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de locuința și locul de muncă al persoanei vătămate, cu excepția cazurilor când apropierea este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești privind minorele Balaciu Chantal-Luiza și Balaciu Celine-Casandra pe o perioada de 3 (trei) ani calculați după data executării pedepsei închisorii”, se menționează în sentința pronunțată în această seară de Tribunalul Timiș.

De asemenea, instanța l-a obligat pe soțul violent la plata a 80.000 de euro cu titlu de daune morale, în timp ce a respins pretențiile formulate prin reprezentantul legal de fetițele cuplului, Balaciu Celine Casandra și Balaciu Chantal Luiza.

În același context, inculpatul va mai trebui să achite către Spitalul Județean Timișoara suma de 15.230,22 de lei și alți 28.000 de lei, Danielei Roba, cu titlu de cheltuială judiciară. Hotărârea nu este definitiva, ci poate fi apelată în 10 zile de la comunicare.

Apărătorul Danielei Roba, avocatul Cosmin Bolosin, a anunțat că va ataca la instanța superioară sentința Tribunalului Timiș și va cere schimbarea încadrării din violență în familie în tentativa de omor calificat, scrie impactpress.ro.

Comentarii

comentarii