Acasă Cultura Serile patrimoniului revin cu iubire, război și mistere dezgropate, la Direcția pentru...

Serile patrimoniului revin cu iubire, război și mistere dezgropate, la Direcția pentru Cultură Timiș

750
DISTRIBUIȚI

Miercuri 26 februarie, de la ora 19.00, o nouă ediție a proiectului „Serile patrimoniului”, desfășurat sub egida Direcției Județene pentru Cultură Timiș, revine, în sala Studio a Casei Artelor -str. Pacha nr. 8, cu dezbaterea „Iubire. Război. Tradiții. Mistere dezgropate”.

„Chiar dacă la prima vedere subiectul acestei ediții a „Serilor patrimoniului” poate părea un pic sumbru, îi asigur pe participanți că vor avea parte de o serie de prezentări pe cât de interesante, pe atât de neașteptate, unele chiar cu iz… detectivistic.

Vor afla istorii – construite pe date științifice – despre tradiții vechi de 6000 de ani, despre obiceiuri de înhumare, despre stilul de viață al locuitorilor din vechime, despre moda de acum mai bine de 1600 de ani, dar și despre posibile… povești de dragoste care au rezistat timpului”, spune Victor Bunoiu, consilier Arheologie la DJC Timiș, inițiator proiectului „Serile patrimoniului”

Invitați ai evenimentului sunt: Cristian Neghină, Bogdan Craiovan, Andrei Stavilă și Silviu Ene (toți de la Universitatea de Vest din Timișoara)  și Călin Timoc, Dragoș Diaconescu și Ștefan Popa (de la Muzeul Național al Banatului).

Comentarii

comentarii