Acasă Actualitate Serviciul Permise și Înmatriculări Timiș va lucra și sâmbătă, 4 iunie. Vor...

Serviciul Permise și Înmatriculări Timiș va lucra și sâmbătă, 4 iunie. Vor fi șase ghișee și nu va fi nevoie de programare

DISTRIBUIȚI

Mihai Ritivoiu (PSD), prefect al județului Timiș, anunță că angajații Serviciului Permise și Înmatriculări vor fi aduși din nou la lucru într-o zi liberă. Este vorba despre ziua de sâmbătă, 4 iunie, când vor fi deschise, între 8.10 și 15.30, șase ghișee, toate fără programare.

„Am dispus ca sâmbătă, 04 iunie, să se lucreze din nou într-o zi liberă la Serviciul de Permise şi Înmatriculări. Şase ghişee vor fi deschise între 08:10 şi 15:30 şi sunt aşteptate fără programare solicitările  pentru înmatriculari (nu se prelucrează permise de conducere în această sâmbătă). Este o presiune generală în Timiş pe tot ce înseamnă înmatriculări, permise, examene auto, paşapoarte, avize de la Inspectoratul pentru Imigrări. Principalul motiv ține de numărul mare de solicitări în comparație cu alte județe. Suntem un centru economic şi universitar care polarizează populația întregii regiuni. Chiar de aceea prefer să mă implic personal şi să anunț punctual măsurile pentru fiecare săptămână. Ele depind şi de disponibilitatea personalului de a lucra în timpul liber. Suntem aici să rezolvăm problemele cetățeanului plătitor de taxe şi facem tot ce putem cu resursele limitate de care dispunem!”, anunță prefectul pe pagina sa de Facebook.

Același Mihai Ritivoiu vorbea, în urmă cu câteva săptămâni, despre „mafia înmatriculării de mașini”. „Există firme cu nume fictiv care își fac programări și apelează la o serie de șasiu, modificând numai ultima cifră și blocând în fiecare zi, pe o lună – două, aceste înmatriculări online. Se creează o psihoză, după care clientul merge la o firmă cu bine-cunoscuta «taxă de urgență». Noaptea, la o oră în care traficul pe site este mai redus, își anulează programările fictive și își transcriu o programare a clientului”, spunea prefectul pe 17 mai. Încă de atunci, acesta declara că ghișeele fără programare, cu numere de ordine, ar fi o soluție temporară pentru oprirea acestui fenomen.

Comentarii

comentarii