Acasă Cultura Sezonul România-Franța 2019. Concert hipnotic cu Arnaud Rebotini, la Timișoara

Sezonul România-Franța 2019. Concert hipnotic cu Arnaud Rebotini, la Timișoara

572
DISTRIBUIȚI

Institutul Francez din Timișoara vă invită din nou să marcați începutul verii prin muzică! Unul dintre momentele-cheie ale Sezonului-România-Franța 2019, Sărbătoarea Muzicii-Fête de la musique prezintă o ediție electrică și electrizantă cu nume sonore ale creației muzicale contemporane din Hexagon și cu un atelier pentru copii !

Cap de afiș al acestei ediții este Arnaud Rebotini, nume consacrat al muzicii electronice franceze, laureat al Premiului Cesar pentru cea mai bună muzică de film în 2018!

Concertele sale hipnotice, energice și senzuale sunt absolut fascinante! Alături de el, muzicienii de la Cabaret Contemporain vor seduce publicul cu muzica lor tehno exclusiv instrumentală ai cărei maeștri sunt. Un performance magistral! Și artiști români iau parte la acest dialog muzical.

Seara zilei de 21 iunie începe la ora 20, la D’arc pe mal, alături de talentații muzicieni de la Murnau!

Sărbătoarea continuă a doua zi, 22 iunie, de la ora 21, la Aethernativ, cu DJ Ivan Smagghe, un artist emblematic al muzicii electronice franceze și cu The Populists (Yan Wagner), reprezentant al noii generații emergente. În deschidere, dansăm pe mixurile lui Angel Jivcu.

Intrarea este liberă!

Atelier muzical pentru copii

Fête de la musique („Sărbătoarea muzicii”) are în limba franceză și un omonim care îndeamnă la acțiune: Faites de la musique (”Faceți muzică”).

De aceea, pentru această ediție, Institutul Francez din Timișoara le propune copiilor de la 8 la 11 ani un atelier muzical cu multi–instrumentistul francez Nicolas Deustch! Atelierul va avea la bază tehnica ostinato, numită și „mod de repetiție”.

Este vorba despre un laborator de căutare de texte, imagini și sunete capabile să creeze un univers prin repetiție. La finalul atelierului, copiii își vor putea prezenta creațiile în fața părinților, în cadrul unui mic spectacol ad-hoc.

Două grupe de câte maximum 12 copii vor putea lua parte la atelierul desfășurat la Institutul Francez, Bd. C.D. Loga, nr. 46, sâmbătă, 22 iunie, fie de la 10 la 12, fie de la 17 la 19.

Participarea la atelier este gratuită, pe baza unei înscrieri prealabile la mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro, până în 20 iunie. Cunoștințele de limba franceză nu sunt obligatorii.

Din 1982, în Franța, cea mai lungă zi din an este dedicată muzicii! În 21 iunie, muzica de toate genurile răsună peste tot, fiind cântată deopotrivă de profesioniști și de amatori.

Sărbătoarea muzicii/Fête de la musique s-a extins, fiind celebrată în prezent în aproape o sută de țări, prin concerte și festivaluri cu acces gratuit.

Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019

PROGRAM

Vineri, 21 iunie – D’arc pe mal

20.00 Murnau (RO)

21.30 Cabaret Contemporain (FR)

23.00 Arnaud Rebotini (FR)

Sâmbătă, 22 iunie –Aethernativ

21.00 Angel (RO)

23.00 The Populists [Yan Wagner] (FR)

01.00 Ivan Smagghe (FR)

Arnaud Rebotini est un compozitor, interpret și producător francez.

Ambițios și avantgardist, primul album « Organique » (2000) este foarte salutat de către public și presă. Rebotini mixează pop, muzică electronică, jazz și muzică contemporană cu sintetizatoarele sale analogice, instrumente de suflat din alamă, instrumente cu coarde, chitară electrică și voce. Pasionat de sintetizatoare analogice, își consacră cariera muzicii electronice, producând două albume semnate în nume propriu.

În paralel, colaborează cu radio France Info și creează muzică de film. Povestea sa cu cinematografia se concretizează datorită realizatorului Robin Campillo pentru care semnează două benzi originale pentru filmele „Eastern Boys” și „120 de bătăi pe minut” (recompensat, printre altele, cu Premiul Cesar pentru cea mai bună muzică de film în 2018) -a informat Institutul Francez din Timișoara, organizatorul Fête de la musique.

Comentarii

comentarii