Acas─â Special Sfarsit de razboi antiterorist?

Sfarsit de razboi antiterorist?

401
DISTRIBUIȚI

In urma cu zece ani, in 11 septembrie, m-am pronuntat in sensul ca trebuie declansat un razboi antiterorist. Si dus pana la capat. In conditiile in care urma ca Statele Unite sa fie, in continuare, campionul mondial al respectarii drepturilor fundamentale ale omului si principiilor democratice. Si mai ales in conditiile in care razboiul impotriva gruparilor teroriste nu avea sa se transforme intr-un razboi impotriva statelor. Prin uciderea lui Osama bin Laden a cazut cortina primului act. Dar razboiul antiterorist continua. Si va continua mult si bine. Pentru ca a fost inceput prost.

Administratia Bush a fost coplesita de impactul emotional al atacului terorist din 11 septembrie 2001. Si a reactionat ca atare. Este unul dintre motivele care au determinat o anumita strategie de raspuns. Ce sunt teroristii? Persoane care, dintr-un motiv sau altul, aleg sa lupte prin mijloace neconventionale. Si extrem de sangeroase. De natura a starni frica. Panica. Teroarea. Acesti indivizi sunt constituiti in organizatii mai mici sau mai mari.
Al-Qaeda a fost si este una dintre organizatiile teroriste din lume cu vocatie globala. Are membri pretutindeni. Inclusiv, asa cum s-a vazut, in Statele Unite ale Americii. Si, in mod indiscutabil, Osama bin Laden s-a dovedit a fi cel mai important conducator din istoria moderna al unei organizatii de tip terorist.
Dupa zece ani, bin Laden a fost localizat si ucis. Este aceasta o victorie sau un esec?
Jumatatea plina a paharului este ca, cel putin sub aspect psihologic, este extrem de important, nu numai pentru americani, ci si pentru ceilalti oameni care urasc terorismul, faptul ca al-Qaeda a primit o asemenea lovitura. Cu atat mai mult cu cat aceasta ar putea insemna inceputul sfarsitului pentru o organizatie, e adevarat, construita intr-un sistem celular dar ordonata si subordonata piramidal.
 
Cititi mai mult pe CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/sfarsit-de-razboi-antiterorist
 

Comentarii

comentarii