Acasă Economic Sfaturi care te ajută să-ți transformi locuința într-un loc de muncă confortabil

Sfaturi care te ajută să-ți transformi locuința într-un loc de muncă confortabil

DISTRIBUIȚI

Înainte de izbucnirea pandemiei, la nivelul Uniunii Europene, aproximativ 5, 4% dintre angajați au optat pentru munca de acasă. În 2020, pe fondul accelerării răspândirii coronavirusului, în întreaga lume companiile au început să încurajeze telemunca. Așa că multe persoane angajate au început să-și transforme spațiul de acasă într-un birou.

Unii și-au luat cele mai bune boxe portabile, în timp ce alții au investit într-un computer mai performant și au crescut lățimea de bandă la abonamentul de internet. Fiecare încearcă să își configureze casa într-un loc în care să muncească mai bine și la un nivel de performanță cel puțin egal cu cel de la birou.

România, printre codașele UE la telemunca în 2020!

Olanda și Finlanda erau în fruntea muncii de acasă înainte de pandemie, cu un procent de 14, 1%. Luxemburg  (11, 6%) și Austria(9,9%)  le urmau Danemarca, Irlanda și Franța. În partea de jos a acestui clasament se Grecia (1, 9%), Croația (1, 9%), Cipru (1,3%) , Ungaria (1, 2%), România (0, 8%) și Bulgaria (0,5%). Situația s-a schimbat datorită epidemiei, așa că, la ora actuală, numărul persoanelor care lucrează de la domiciliu este la un nivel mult mai crescut și în România.

Cum îți poți transformă locuința într-un birou în care să muncești eficient?

Noul tău spațiu de lucru trebuie să îți ofere un nivel de confort cât mai ridicat. Cu toate acestea trebuie să fie și un loc care să te îndemne la muncă și să nu-ți reamintească în permanență că ești acasă. Plus că, nivelul de productivitate trebuie să fie ridicat. Iată care sunt câteva dintre sfaturile și recomandările experților de design interior pentru cei care vor să lucreze eficient de acasă:

  • Ai nevoie de un scaun confortabil și care să se aproprie că design de unul pentru birou;
  • Îți trebuie un al doilea monitor, mai ales dacă lucrezi într-un domeniu în care multi-tasking-ul este necesar (poți combina un computer cu un notebook sau un laptop);
  • Achiziționează-ți un birou pentru a lucra mai eficient – în cazul în care nu dorești să faci o astfel de investiție, atunci poți opta pentru o extensie de mobilier care să respecte tiparul unui birou;
  • Asigură-te că dispui de un abonament de internet cu o viteză mare;
  • Folosește-te de lumina naturală (un procent de 40% ajută la creșterea nivelului de productivitate) sau, în lipsa acesteia, montează o lampă pe birou;
  • Nu uita să adaugi o notă personală spațiului amenajat, așa cum faci și la locul de muncă oficial.

Trebuie făcută și o delimitare între spațiul de lucru și cel de locuința, în sensul în care vei avea nevoie de o camera doar în acest scop. Lipsa de spațiu poate fi compensate prin configurarea unui spațiu în interiorul unei camere. Acesta poate fi delimitat de restul spațiului cu ajutorul unor panouri de material plastic sau din alt material ușor.

În cazul în care lucrezi într-o zonă în care sunt probleme legate de furnizarea energiei electrice în anumite perioade, un acumulator extern este mai mult decât util. Chiar dacă nu este locul tău de muncă obișnuit, atât timp cât beneficiezi de confortul necesar și îți permite să prestezi activitatea în mod normal, casa ta se poate numi și birou.

Comentarii

comentarii