Acasă Cultura Shanti Festival, la Șag Timiș

Shanti Festival, la Șag Timiș

DISTRIBUIȚI

SHANTI proiectul creat de adolescenți pentru adolescenți organizează primul festival pentru adolescenți care va avea loc în perioada 1-2 iulie 2023, în localitatea Șag, pe strada XII, începând cu ora 14:00.

Dacă ești din Timișoara sau împrejurimi și-ți dorești să fii parte a unui astfel de eveniment, te așteptăm să te înscrii prin formularul de aici: https://forms.gle/2uGZLfJcGvEdLdwH9 – îndeamnă organizatorii.

Proiectul SHANTI a debutat în august 2022 prin colaborarea Asociației Luptă, Zâmbește și Trăiește cu un grup de adolescenți dornici de activități din sfera educației informale și dezvoltare personală. În acest scop, au fost organizate o serie de evenimente care au dat ocazia tinerilor să discute într-un cadru sigur cu specialiști din domeniul sănătății mintale și în același timp să participe la ateliere creative.

În cadrul festivalului SHANTI dăm ocazia adolescenților să participe la un eveniment creat special pentru ei. Sâmbătă ne vom bucura de o serie de ateliere creative si de o multime de concerte în special a tinerilor artiști, împreună cu Necrodelusion, Alex Petrenchi, Closed Book, Punisher, Magnetical Muse, Weeping Assault+Road Patrol și Revolter.

Duminică continuăm cu un atelier marca Teatru Labirint Asylum și un atelier de dezvoltare personală prin tehnici de consiliere psihologică coordonat de Bianca Brindușa și Bernad Brenda, iar mai târziu muzica va răsuna alături de Dani Tobe, Dj Antonio și Sebastian Vâlcea.

Partenerii : Gal Timișul de Centru, Firefly Engravings, Povestea unei Ghinduțe, Strada XII Events, 5f Concerts and More, BuFu’s Design și White Steps Academy.

 

Noi, Asociația Luptă, Zâmbește și Trăiește suntem aici pentru a oferi alternative sănătoase pentru toate grupele de vârstă dorind să prevenim adicțiile, să susținem sănătatea mentală a individului și să promovăm valori sociale si culturale. Am fost implicate si in alte proiecte cum ar fi – arată asociația.

Un Parc pentru Mara

Prin acest proiect am reușit să construim un loc de joacă pentru copiii internați la Spitalul Clinic nr. 3 Louis Țurcanu Secția de Neuropsihiatrie Infantilă, un spațiu în care să se relaxeze pe durata internării.

Conferința Diaspora

Conferință organizată de Centrul Franco-Român de Cooperare Economică şi Culturală din Bordeaux, Franța cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Asociația Luptă, Zâmbește și Trăiește, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Direcția Generală de Asistență Socială si Protectia Copilului Timis, Radio România Internațional, Universitatea TRANSILVANIA din Brasov și Școala Românească Haga.

Conferința are o dublă tematică: necesitatea învățării limbii române de către copilul român aflat în străinătate, precum și sănătatea mintală a copilului român afectat de migrație.

Proiectul PRO Freidorf – Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie, marginalizare socială și prevenirea fenomenului de excluziune socială, a discriminării și desegregării pentru locuitorii din teritoriul delimitat de Strategia de Dezvoltare Locală Freidorf din Timișoara (romă și non romă) prin furnizarea de servicii integrate pentru un număr minim de 511 persoane din care minim 100 romi.

Un proiect foarte important pentru noi și cu care ne mândrim este proiectul “Centrul de Recuperare pentru Minori cu Adicții” propus de Asociația Luptă, Zâmbește și Trăiește Timiș care a obținut 1 763 de voturi din lista proiectelor propuse la Consiliul Județean Timiș (CJT), proiect care spre fericirea noastră a câștigat prin votul oamenilor.

Comentarii

comentarii