Acasă Actualitate Shopping City Timișoara aduce cărțile din librărie mai aproape de copii, prin...

Shopping City Timișoara aduce cărțile din librărie mai aproape de copii, prin proiectul „PoveSTEA de seară: Împreună citim câte-n lună și în stele”

257
DISTRIBUIȚI

 Începând cu data de 20 martie, în fiecare sâmbătă seară, părinții și copiii au un nou motiv bun să pregătească laptopurile și să se așeze comod pe canapea. Shopping City Timișoara și Asociația Sfera Timișoarei dau startul serilor de lectură online pentru copii, intitulate PoveSTEA de seară: Împreună citim câte-n lună și în stele. Sâmbătă de sâmbătă, de la ora 19.00, poveștile vor prinde viață în lectura unor invitați speciali. În contextul restricțiilor impuse de pandemie, lecturile vor avea loc fără public, în interiorul librăriei BookCity și vor fi transmise momentan doar online, dar copiii le pot asculta de acasă accesând pagina de Facebook a Shopping City Timișoara.

 Campania își propune să crească apetitul pentru lectură în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, ascultătorii fiind încurajați să lase întrebări și comentarii și să intre în dialog cu invitatul, de acasă. Printre cărțile selectate pentru serile de lectură se numără: Minunata pălărie a lui Millie de Satoshi Kitamura, Cartea fără poveste de Carolina Rabei, Trolul furios de Barbara van den Speulhof, Stephan Pricken, Ai umplut găletușa azi? de Carol McCloud, David Messing, Bondărel învață să zboare de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias.

“Prin «PoveSTEA de seară: Împreună citim câte-n lună și în stele» ne dorim să clădim, cu sprijinul Asociația Sfera Timișoarei, un proiect educațional și o platformă care să creeze punți și contexte de întâlnire în mediul online între cărți și publicul lor, și care ulterior să conducă la coagularea unei comunități, a unui club de mici cititori. Pe viitor, desigur, ne dorim să ne întâlnim cu cât mai mulți cititori și în offline în librărie”, anunță reprezentanții Shopping City Timișoara.

Serile de lectură online pentru copii organizate de Shopping City Timișoara sunt o inițiativă în cadrul platformei de responsabilitate socială #ResponsiblyTogether a centrului și fac parte dintr-o serie de activități educaționale pentru a susține arta și cultura în comunitatea locală.

Mai multe detalii despre toate surprizele pregătite de SHOPPING CITY TIMIȘOARA pot fi descoperite pe site-ul centrului comercial și pe pagina de Facebook, dar si pe Instagram.

Comentarii

comentarii