Acasă Cultura Și caii se împușcă, nu-i așa? Probabil una din cele mai atipice...

Și caii se împușcă, nu-i așa? Probabil una din cele mai atipice povești cu un el și o ea, la Teatrul Național Timișoara

DISTRIBUIȚI

Probabil una din cele mai atipice povești cu „un el și o ea”, Și caii se împușcă, nu-i așa?, a cunoscut celebritatea după ecranizarea cu Jane Fonda și Michael Sarrazin în rolurile principale.

Duminică, 5 februarie, ora 19:00,în Sala Mare, Teatrul Național Timișoara vă invită la spectacolul regizat de Mihaela Lichiardopol Și caii se împușcă, nu-i așa? în Sala Mare. Evenimentul este interzis copiilor sub 16 ani.

În anii 30, concurenții unui maraton de dans, aruncați de publicul spectator, de posibilitatea de a fi remarcați de vreun regizor sau producător de film, ca și de mirajul premiului de 1500 de dolari, se năpustesc pe ring. Printre concurenți, Gloria, o actrița ambițioasă, schimbă mai mulți parteneri, până la finalul tragic al cursei, devenită o caricatură monstruoasă a visului american.

Drama lui Robert și Gloria are la bază o întrebare problematică: există pace în haosul existenței umane? În călătoria lor prin lumea maratonului de dans se naște însă și un alt șir de întrebări: ce importanță are adevărul într-o societate în care manipularea realității este mai importantă decât realitatea în sine? Unde ne situăm noi, moral, într-o lume în care nimic nu este ceea ce pare a fi? Și ceea ce este și mai important, cât de dispuși suntem să acceptăm cine suntem cu adevărat?

Comentarii

comentarii