Acasă Special Și dacă Sebastian Ghiță e martor protejat?

Și dacă Sebastian Ghiță e martor protejat?

DISTRIBUIȚI

Ultimele dezvăluiri ale domnului Sebastian Ghiță cutremură clasa politică, dar și lumea justiției. Demonstrația sa arată că Traian Băsescu a dirijat numeroase operațiuni, făcături judiciare, prin care, în urma intervenției unei părți din SRI, a unei părți din procuratură și a unei părți din justiție, adversari ai fostului președinte au fost crucificați. Li s-au fabricat probe și dosare și li s-au organizat simulacre de procese. Dezvăluirile sunt atât de dure, încât nu pot să nu mă gândesc și la ipoteza în care patronul România TV este martor protejat.
Și oare de ce nu ar sta lucrurile așa? În definitiv, Sebastian Ghiță s-a aflat în permanență, mulți ani de zile, în epicentrul puterii, fiind extrem de apropiat atât de Florian Coldea, directorul operativ al SRI, cât și de Laura Codruța Kovesi, încă de pe vremea când această era procuror general. La întâlniri, sute la număr, desfășurate în sedii secrete ale SRI, participa frecvent și șeful antenei CIA din România. Sebastian Ghiță a avut posibilitatea să îi cunoască îndeaproape pe unii magistrați și pe unii procurori ai statului.
În aceste condiții, dat fiind faptul că știe o mulțime de lucruri grave și le poate și proba și că dispune, în acest sens, și de înregistrări, ajungând el însuşi în coliziune cu o parte a sistemului, ar fi cât se poate de logic ca Sebastian Ghiță să se fi adresat celeilalte părți a sistemului pentru a spune lucruri și pentru a cere protecție.
Este un caz tipic în care, fiind implicate persoane de rang foarte înalt, inclusiv fostul președinte, Traian Băsescu, dar și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ori directorul operativ SRI, Florian Coldea, martorul cheie, în acest caz Ghiță, să solicite și să primească statut de protejat.
Poate că fuga lui este și ea regizată de o parte a sistemului care luptă împotriva celeilalte părți a sistemului. Dacă am dreptate, atunci ne aflăm doar la începutul dezvăluirilor furnizate de Sebastian Ghiță. Și un mic detaliu: nu trebuie uitat care este locul de unde Ghiță s-a evaporat. Este chiar unul dintre sediile SRI care, în ziua respectivă, a fost călcat de Moș Crăciun.

Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/si-daca-sebastian-ghita-e-martor-protejat

Comentarii

comentarii