Acasă Actualitate Sicriul ce a apărut în parcarea de la ANAF i-a oripilat pe...

Sicriul ce a apărut în parcarea de la ANAF i-a oripilat pe angajații instituției. Unii dintre ei sunt în doliu după ce și-au pierdut de curând pe cineva apropiat

5930
DISTRIBUIȚI

Sicriu cu un corp în el care a apărut luni dimineață pe grinzile metalice din parcarea Direcției Generale a Finanțelor Publice Timiș i-a speriat pe angajații din clădire. Arta morbidă i-a dezgustat și pe cei care lucrează la companiile multinaționale din City Business Centre, care s-au revoltat pe rețelele de socializare.

Lucrarea i-a oripilat pe mulți angajați de la ANAF, unii dintre ei fiind chiar în doliu după ce și-au pierdut de puțin timp membri ai familiei. Revoltați ei au cerut îndepărtarea de  urgență a sicriului din parcare.

”Lucrarea de artă” face parte din cadrul expoziției Instalart realizată de Marius Leonte, Cătălin Bătrânu, Eugeniu Țibuleac, Ilien Duță și Baraka. Cei cinci artiști au reușit să-i șocheze pe timișoreni cu sculpturile lor printre care sicriul cu un „mort” în el, dar și mai multe cranii vor sta până în 1 noiembrie în parcarea respectivă.

De asemenea, organizatorii Art Encounters, un mare festival de artă ce se desfășoară în această perioadă în Timișoara, au declarat că lucrarea morbidă nu face parte dintre instalatiile artiștilor participanți.

O întrebare s-a ridicat din partea tuturor celor consternaţi: cum este posibil ca Primăria Municipiului Timişoara să dea aprobare pentru montarea unor astfel de hidoşenii într-un spaţiu atât de aglomerat.

”Ni s-a făcut rău. O doamnă a fost cu copilul şi vă daţi seama ce bun gust şi ce sentimente/reacţii poate trezi un astfel de sicriu cu mortul în el, chiar dacă este butaforie, în mintea unui copil sau a unui cardiac!”, au spus oamenii revoltaţi.

”Asta este arta pe care o promovează Timişoara capitală Europeană a Culturii pentru 2021?”, se întrebau alţii.

Cu toţii, din păcate, au arătat cu degetul spre PRIMĂRIE.

Răsplata pe măsură ar fi ca acelor angajaţi ai PMT care au aprobat montarea ”instalaţiei de artă” să li se ofere (cu titlu executoriu) câte o astfel de capodoperă în birou şi una acasă.

Comentarii

comentarii