Acasă Eveniment Silviu Cătălin Balaci, fondatorul Evobits Information Technology, arestat în Germania pentru o...

Silviu Cătălin Balaci, fondatorul Evobits Information Technology, arestat în Germania pentru o fraudă de peste 700 de milioane de dolari cu criptomonede

805
DISTRIBUIȚI

Reșițeanul Silviu Cătălin Balaci a fost arestat în decembrie în Germania, fiind acuzat că ar fi creat, alături de patru americani, o schemă de fraude cu criptomonede. Practic este vorba de o afacere piramidală de tip Caritas, prin care aceștia ar fi reușit să obțină profituri de peste 700 de milioane de dolari.

Silviu Cătălin Balaci, în vârstă de 34 de ani, este fondator și CEO Evobits Information Technology. Acesta a fost arestat la Frankfurt, acolo unde s-a stabilit de ceva vreme. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. De menționat că Balaci este ginerele arhitectului șef al județului Caraș-Severin, Victor Naidan.

Membri grupului din care făcea parte și Balaci au păcălit mai multe persoane să investească în afacerea BitClub Network, care a operat din aprilie 2014 și care mina criptomonede, cu promisiunea că vor obține profituri uriașe. În realitate doar o mică parte era investită, iar restul banilor erau împărțiți între cei cinci. Investitorii implicați în schema de fraude cu criptomonede erau comparați cu „oile”. Cazul este instrumentat de procurori

„Cei arestați sunt acuzați că au folosit scheme elaborate pentru a atrage mii de victime să investească în compania lor de minat criptomonede, cu promisiunea unor profituri uriașe. Suspecții au făcut sute de milioane de dolari prin recrutarea continuă de noi investituri, pe parcursul mai multor ani, în timp ce și-au împărțit banii cu generozitate”, a declarat Paul Delacourt, directorul-adjunct al FBI Los Angeles, după arestarea în SUA a trei dintre cei patru americani vizați în dosar: Matthew Brent Goettsche din Lafayette, Colorado, Jobadiah Sinclair Weeks din Arvada, Colorado și  Joseph Frank Abel Camarillo, California.

Sursa: reper24.ro

Comentarii

comentarii