Acasă Actualitate Simonis: ”Fritz încearcă din nou să arunce praf în ochii timișorenilor”

Simonis: ”Fritz încearcă din nou să arunce praf în ochii timișorenilor”

DISTRIBUIȚI

”Îngrijorările” lui Fritz legate de anumite detalii punctuale ale proiectului de reabilitare a căii ferate care traversează Timișoara, l-au făcut pe deputat PSD Alfred Simonis să creadă că primarul ”încearcă din nou să arunce praf în ochii timișorenilor”. Dominic Fritz susține la sensul giratoriu suspendat de la Baader există dubii in privința tramei stradale și a descărcărilor din girație, iar traversarea din Ronaț este pus în primejdie stadionul de rugby.

”Ca să-și mascheze propria incompetență administrativă și insuccesul în a reuși proiecte reale pentru oraș, primarul se agață de cel mai mare și cel mai valoros proiect de infrastructură de care urmează să beneficieze Timișoara în acest secol, contractul de modernizare a infrastructurii feroviare, în valoare de 1,44 miliarde de lei, Lotul 3 Timișoara Est – Ronaț Triaj, aferent obiectivului „Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Aradˮ, finanțat cu fonduri nerambursabile prevăzute în PNRR.

Fumigena lansată de Fritz ascunde nu doar incapacitatea sa de a gestiona orașul ci și faptul că instituția pe care o conduce nu a fost capabilă să depună proiecte serioase pentru atragerea de fonduri europene.

Cum altfel să îți maschezi incompetența decât lansând teme false, preluate de la șefii de partid care văd roșu în fața ochilor, și la propriu și la figurat, de câte ori reușește PSD să facă ceva pentru Timișoara și pentru timișoreni?

Fritz se declară foarte preocupat de dezvoltarea orașului și de viitorul acestuia, în condițiile în care este departe de a fi rezolvat lucruri elementare care puteau fi soluționate de multă vreme, Colterm, RATT, spațiile verzi, reabilitările de drumuri, poluarea, transparența administrativă, etc.

Este absolut incredibil să te apuci să pui bețe în roate unui proiect de asemenea anvergură, cum este cel al CFR, în loc să ieși și să lauzi faptul că Timișoara în sfârșit primește ceea ce merita încă de acum 30 de ani.

Dominic Fritz, Timișoara are nevoie de acest proiect ca de aer. Timișoara are nevoie să primească infrastructură nouă și modernă și ar fi bine să aveți tăria de a recunoaște și accepta această reușită, chiar dacă e o reușită a PSD, pentru că în sfârșit avem parte de ceea ce merităm ca oraș. Pierderea unui astfel de proiect ar însemna încă 30 de ani de stagnare”, spune președinte PSD Timiș Alfred Simonis.

Comentarii

comentarii