Acasă Actualitate Simularea bacului se amână la Timișoara, Giroc și Lovrin, iar cursurile continuă...

Simularea bacului se amână la Timișoara, Giroc și Lovrin, iar cursurile continuă online

368
DISTRIBUIȚI

În ședinta Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș desfășurată, duminică, 21 martie, începând cu ora 11, s-au luat două hotărâri importante pentru școală și elevi.

  1. Desfasurarea simularii examenului de bacalaureat ( pentru liceele din Timisoara, Giroc si Lovrin) se amana pentru perioada 12-16 aprilie 2021.
  2. Unitatile de invatamant din localitatile cu incidenta peste 6 la mie vor suspenda cursurile fata in fata pentru o perioada de 14  zile, începand  cu 22 martie 2021 (activitatile didactice urmand a se  desfasura on line),in baza ordinului comun nr 3459 din 6 martie si a ROFUIP. ( art 9, alin 4 ).

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat, sâmbătă, prelungirea carantinei din Timișoara, chiar dacă analizele făcute de Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică au spus că este nevoie de o prelungire a restricțiilor.

În Timişoara sunt 2.635 de elevi de clasa a XII-a şi 723 de clasa a XIII-a (total 3.358), în Giroc 29 de elevi de clasa a XII-a, iar în Lovrin, 46.

Potrivit IŞJ Timiş, măsura de amânare a simulărilor este luată în baza unor ordine ale Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii din luna martie.

În judeţul Timiş, pentru celelalte 17 unităţi de învăţământ liceal, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se desfăşoară conform calendarului stabilit la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei, în perioada 22-25 martie 2021. Astfel, luni vor intra în simulările de Limba şi literatura română 1.499 de liceeni, din care 1.254 de elevi de clasa a XII-a şi 245 de clasa a XIII-a.

Comentarii

comentarii