Acasă Actualitate Sindicaliştii vor picheta Primăria Timişoara şi Prefectura Timiş

Sindicaliştii vor picheta Primăria Timişoara şi Prefectura Timiş

DISTRIBUIȚI

Angajaţii Primăriei Timişoara, aflaţi pe lista disponibilizaţilor (206 persoane), împreună cu Sindicatul Liber din cadrul Primăriei Timişoara, vor picheta Primăria Timişoara, luni, 20 septembrie, la ora 12. “Vom fi în faţa primăriei la ora 12, luni, cu acei colegi care au primit disponibilizările. Vom picheta primăria, vom merge şi la Direcţia Fiscală, iar pe la ora 14.30, vom picheta şi Prefectura Timiş. Motivul principal este problematica disponibilizărilor”, a declarat juristul Tiberiu Negrei, preşedintele Sindicatului Liber din cadrul Primăriei Timişoara şi vicepreşedintele Cartel Alfa Timiş.

În 27, va începe greva generală

De asemenea, tot luni, 20 septembrie, Confederaţia Sindicală “Cartel Alfa” Timiş va picheta Prefectura Timiş, între orele 15 –17. “Acţiunile sindicale au loc în toată ţara, în intervalul 10 –18. În Timişoara, noi am stabilit ca pichetarea Prefecturii Timiş să fie între orele 15 –17”, a spus Tiberiu Negrei. Între 22 şi 27 septembrie, vor ieşi zilnic aproximativ 4.000 de oameni în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Astfel, pe 22 septembrie, vor participa federaţiile din sănătate, pe 23, federaţiile din educaţie, pe 24, federaţiile din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, iar luni, 27 septembrie, federaţiile din administraţie şi chimie. Deşi, iniţial, la acţiuni trebuiau să participe toate confederaţiile sindicale, CNSLR Frăţia şi BNS s-au retras, iar Meridian nu a trimis încă un punct de vedere. Reprezentanţii Cartel Alfa au afirmat că, luni, 27 septembrie, vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. Este posibil să li se alăture şi membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

Ce vor sindicaliştii?

Sindicaliştii cer stoparea disponibilizărilor, crearea de noi locuri de muncă, nemodificarea legii pensiilor, în sensul să nu crească vârsta de pensionare, să nu se schimbe modul de calcul al pensiei, să nu fie eliminate categoriile speciale şi deosebite. De asemenea, sindicaliştii cer să nu fie modificat Codul muncii, respectiv să nu fie desfiinţate contractele colective de ramură, cele la nivel naţional, să nu fie desfiinţată protecţia socială a salariaţilor la concediile colective, să nu fie desfiinţat contractul individual de muncă pe durată nedeterminată, pentru a fi transformaţi salariaţii în zilieri. Sindicaliştii mai cer un salariu minim garantat în plată de 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice, grila de ierarhizare să rămână 1/12, nu 1/15, renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc, iar salariul de bază 1 să fie salariul minim garantat în plată pe economie.

Comentarii

comentarii