Acasă Actualitate Sindicatele din primăriile din Timiș îi îndeamnă pe salariaţi să voteze masiv...

Sindicatele din primăriile din Timiș îi îndeamnă pe salariaţi să voteze masiv în 9 iunie, pentru a-i sancţiona pe politicieni

DISTRIBUIȚI

Sindicatele din primăriile din Timiș și din celelalte instituții publice din țară îndeamnă ca salariaţii din administraţie trebuie să participe masiv la vot, în 9 iunie, în vederea sancţionării reprezentanţilor partidelor politice la alegerile locale şi parlamentare.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Admnistraţie – FNSA are reprezentare sindicală în instituţiile din administraţia locală (primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriu ţării) şi în administraţia centrală (guvernul României, ministere şi instituţii aflate în subordinea sau coordonarea acestora sau în coordonarea parlamentului României).

FNSA solicită salariaţilor din sectorul de activitate să participe masiv la scrutinul electoral următor, să-şi exercite acest drept constitutional, un demers care înspăimântă atât partidele aflate la guvernare, cât şi cele din opoziţie. Clasa politică din România a dovedit, încă o dată că nu reprezintă cu adevărat cetăţenii  şi nu are interes ca în instituţiile publice să-şi desfăşoare activitatea profesionişti motivaţi financiar, interesul acesteia fiind, se pare, ca posturile să fie ocupate de cât mai mulţi membri ai partidelor pe care ei le reprezintă.

FNSA a analizat prevederile proiectului ordonanţei de urgenţă privind măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară precum și reglementarea unor aspecte organizatorice.

Sindicatele din FNSA sunt revoltate pentru modul în care guvernul României a înţeles să promoveze, în continuare, o politică salarială discriminatorie, mai mult, să o accentueze, consecinţa fiind menţinerea unor discrepanţe între instituţiile de acelaşi nivel.

Nesocoteşte nevoile reale ale salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile publice şi refuză să aplice soluţii corecte şi proporţionale în vederea eliminării inechităţilor salariale și îşi manifestă dispreţul faţă de promovarea unui dialog social constructive.

FNSA este revoltată de modul în care guvernul este interesat ca unele instituţii să intre în incapacitate de funcţionare sau să funcţioneze deficitar, astfel încât reprezentanţii lor politici să poată desfăşura nestingheriţi activităţi în sprijinul grupului de interese politice şi nicidecum în sprijinul şi interesul societăţii şi cetăţenilor; În acest sens, cu titlu de exemplu, organizaţia noastră va sesiza Parlamentul European despre faptul că reprezentanţii României în această structură politică nu vor fi verificaţi de către salariaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii datorită lipsei de personal generat de plecările masive spre alte instituţii unde nivelul de salarizare este mai atractiv.

Sindicaliștii sunt revoltați de modul în care guvernul îşi manifestă falsa intenţie şi grijă faţă de situaţia salariaţilor aflaţi în partea de jos a nivelului salarizării în sectorul de activitate ,,Administraţie publică” dar în acelaşi timp reduc doar pentru aceştia unele drepturi obţinute şi le limitează, în timp ce pentru alte sectoare cu salarizare mult peste nivelul sectorului de activitate pe care îl reprezentăm, dreptul respectiv se menţine la nivelul de mii de lei.

Sindicaliștii din administrație sunt revoltați de modul în care guvernul  a construit acest act normativ într-un mod parşiv, cu prevederi interpretabile, multe dintre aşa-zisele majorări nu au nicidecum valoarea menţionată, şi, de pildă, în administraţia publică locală sunt ,,la mâna” angajatorului politic, fapt ce va genera multe procese în instanţă; avem experienţa majorării din ianuarie cu 5%, multe instituţii nefiind aliniate la aceasta prevedere.

Sindicaliștii sunt revoltați că guvernul a refuzat să participe în această perioadă şi să organizeze o întâlnire a Primului-ministru cu reprezentanţii federaţiei, ”în cadrul căreia să prezentăm soluţiile corecte, echitabile în vederea eliminării tuturor aspectelor menţionate mai sus”.

”În acelaşi timp, ca şi până acum, organizaţia noastră susţine protestele spontane ale angajaţilor dispreţuiţi de către policieni şi, în perioada următoare va stabili, împreună cu toate organizaţiile sindicale componente, organizarea unor acţiuni de protest în mod unitar, care vor începe cu acţiuni de stradă şi pot culmina cu declanşarea grevei în sector.

Facem un apel către Prim-ministrul României, domnul Marcel CIOLACU să organizeze întâlnirea cu reprezentanţii federaţiei noastre, pentru ca împreună să eliminăm prevederile neclare, incorecte şi amăgitoare din textul actual al ordonanţei, chiar şi în limitele vestitei ,,anvelope bugetare’’, aşa cum a menţionat cu hotărâre în declaraţia din presă.

Este însă curios cum această sintagmă este folosită de către politicieni doar în mesajul către salariaţii care muncesc, când e vorba despre alte cheltuieli ale statului – ale partidelor politice, ale politicienilor –  acesta nu este de actualitate şi dispare din vocabularul lor. Adoptarea unei ordonanţe de urgenţa este necesară pentru eliminarea unor inechitaţi salariale în sectorul de activitate ,,Administraţie publică”, FNSA a solicitat-o de mult timp, însă forma actuală nu va rezolva cele semnalate de către noi, dimpotrivă, în multe situaţii va dezechilibra şi mai mult raporturile”, este mesajul lui Bogdan Şchiop – preşedintele FNSA.

 

Comentarii

comentarii