Acasă Actualitate Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara merge în instanță împotriva concursului de ocupare...

Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara merge în instanță împotriva concursului de ocupare a 22 de funcții publice

DISTRIBUIȚI

Sindicatul salariaților din Primăria Timișoara merge mai departe cu cererea de suspendare a concursului pentru ocuparea a 22 de funcții publice în cadrul aparatului de specialitate. Președintele sindicatului, Tiberiu Negrei, a depus pe 22 decembrie și plângere prealabilă, primăria nu i-a oferit răspuns, iar pe 30 decembrie a înregistrat cererea de suspendare la Tribunalul Timiș.

Vă amintim că marți, 21 decembrie, s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru ocuparea a 22 de posturi în aparatul de specialitate, fiind înscriși 67 de candidați pe 20 dintre cele 22 de posturi. Deși încă de atunci au fost date asigurări cu nu există probleme legate de organigramă, fiind vorba de posturi existente și în cea veche și în cea nouă – suspendată –, sindicatul angajaților este de altă părere.

Cea mai mare căutată poziție pare să fie una de la „Patrimoniu”, unde pentru un post de consilier asistent s-au înscris 13 persoane. La polul opus, există și două poziții pentru care nu a fost depus niciun dosar: consilier principal în infrastructură rutieră și consilier asistent în domeniul spații verzi. În cazul acestora din urmă, procedura va fi reluată ulterior.

„Vă informăm că Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara a formulat și înregistrat la Tribunalul Timiș, în data de 29.12.2021, CEREREA DE SUSPENDARE a executării actului administrativ reprezentat de CONCURSUL DE RECRUTARE pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcții publice de execuție vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara, cu proba scrisă în data de 11.01.2022, până la pronunțarea instanței de fond.

Precizam că în data de 22.12.2021 subscrisul sindicat a formulat o plângere prealabilă, adresată atât Primarului Municipiului Timișoara, cât și Consiliului Local al Municipiului Timișoara, la care nu am primit răspuns până în prezent”, transmite Tiberiu Negrei.

Argumentul sindicaliștilor ar fi că organigrama veche este abrogată prin adoptarea celei noi din 15 iunie. La rândul ei, însă, noua organigramă este suspendată de instanțe, motiv pentru care nu ar putea fi organizat acest concurs, motiva reprezentantul sindicatului.

Recent, și consilierul local social-democrat Radu Țoancă atrăgea atenția asupra unei noi organigrame, foarte asemănătoare celei suspendate, pe care administrația Fritz o pregătește pentru aprobare în ianuarie. În legătură cu concursul contestat de sindicat, Țoancă spune că eventualii câștigători riscă să fie prinși, fără voia lor, într-o „telenovelă” jucată în instanțele de judecată, care ar putea dura chiar până la finalul mandatului lui Fritz.

Comentarii

comentarii