Acasă Actualitate Sindicatul Europol, la trei ani de la moartea poliţistului Cristian Amariei, aflat...

Sindicatul Europol, la trei ani de la moartea poliţistului Cristian Amariei, aflat în misiune: ”Poliţiştii sunt la fel de expuşi la riscuri, dotările la fel de precare, iar deficitul de personal s-a accentuat”

DISTRIBUIȚI

Ziua Eroilor coincide şi cu comemorarea polişistului Cristian Amariei, de la al cărui deces au trecut trei ani. El se afla în misiune, pentru prinderea unui infractor deosebit de periculos, când a fost împuşcat mortal de către acesta. Sindicatul Europol trage un semnal de alarmă privind riscul la care încă sunt expuşi poliţiştii şi vorbeşte despre dotările precare şi deficitul de personal, în timp ce şefii vinovaţi moral de decesul poliţistului au fost avansaţi în grad.

S-au scurs trei ani de la decesul lui Cristian Amariei, poliţistul din recaş care a pornit în prinderea infractorului Marcel Lepa. În timpul urmăririi, Amariei a fost împuşcat mortal. Acum, Cristian Amariei este comemorat chiar de Ziua Eroilor.

”Astăzi nu este doar Ziua Eroilor, ci este şi ziua în care  se împlinesc 3 ani de când colegul nostru, Cristian Amariei – IPJ Timiş, a fost ucis cu sânge rece de mai multe focuri de armă trase de un infractor periculos, care era dat în urmărire. Colegul nostru, ca în orice alt caz banal, după ce citise „dispoziţiile” comunicate pe whatsapp de şefii care îşi petreceau acasă, liniştiţi, sâmbăta, a venit în sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pentru a opri o persoană dată în urmărire, care se afla la volanul unui autoturism. Acestea au fost primele şi ultimele informaţii, respectiv detalii, pe baza cărora colegul nostru a acţionat. Pentru ca toată lumea să înţeleagă, astfel de operaţiuni, de oprire a unor autoturisme conduse de persoane care sunt urmărite, căutate sau care sunt în atenţia poliţiei au loc zilnic în toată ţara. Însă în acest caz vorbim despre Marcel Lepa, un infractor deosebit de periculos, cu un istoric infracţional presărat cu fapte de violenţă, despre care însă, Cristian Amariei nu a fost informat şi implicit nu putea să acţioneze în consecinţă”, transmite Sindicatul Europol.

De asemenea, Sindicatul Europol atrage atenţia că prea multe schimbări nu au avut loc de la tragedia din urmă cu trei ani.

”La 3 ani de la tragedie, ”schimbările” au bătut pasul pe loc, poliţiştii sunt la fel de expuşi la riscuri, dotările la fel de precare, iar deficitul de personal s-a accentuat.  Mai mult de atât, după moartea colegului nostru Cristian Amariei,  şefii vinovaţi moral, fie au fost avansaţi, fie au primit majorări de 50%. Totodată, având în vedere că prin plata parţială a drepturilor restante cu 1 iulie 2022 poliţiştii vor avea de fapt o scădere a veniturilor, tot mai mulţi colegi îşi depun dosarele de pensionare, iar altii aleg să demisioneze, dezgustaţi de bătaia de joc orchestrată de coaliţia aflată la guvernare. Odihnă veşnică colegilor căzuţi la datorie! Eroii nu mor niciodată!”, mai transmite Europol.

Joi, IPJ Timiş a organizat un eveniment de comemorare la Recaş, oraşul în care locuia şi în care şi-a desfăşurat activitatea Cristian Amariei, scrie news.ro.

Comentarii

comentarii