Acasă Actualitate Sindicatul Filarmonicii Banatul: ”Maestrul Remus Georgescu a reușit să lase Timișoarei o...

Sindicatul Filarmonicii Banatul: ”Maestrul Remus Georgescu a reușit să lase Timișoarei o orchestră simfonică de talie mondială…!”

361
DISTRIBUIȚI

Sindicatul Filarmonicii Banatul din Timișoara atenționează că maestrul Remus Georgescu decedat, vineri 30 iulie 2021, la ora 15:40, este unul din marii compozitori ai veacului nostru.

De asemenea, sindicaliștii mai susțin că, pe lângă palmaresul impresionant ca muzician, compozitor și pedagog, maestrul Remus Georgescu a reușit să lase Timișoarei o orchestră simfonică de talie mondială pentru ale cărei drepturi a luptat până la ultima suflare.

“Cu reverență și profund regret, Sindicatul Filarmonicii Banatul din Timișoara anunță trecerea în neființă a maestrului Remus Georgescu, vineri 30 iulie2021 orele 15:40. Suntem alături de familia îndoliată și dorim să facem cunoscut opiniei publice faptul că maestrul Georgescu pe lângă palmaresul impresionant ca muzician, compozitor și pedagog a reușit să lase Timișoarei o orchestră simfonică de talie mondială pentru ale cărei drepturi a luptat până la ultima suflare. A fost unul din marii compozitori ai veacului nostru care a vegheat cu sfințenie asupra tainelor muzicii culte românești și universale, ce i-au fost lăsate de mari maeștri ai geniului muzical românesc cum ar fi: Marțian Negrea, Constantin Silvestri, Ionel Perlea, Teodor Rogalski, Ioan D. Chirescu și Nicolae Buicliu. Totodată s-a îngrijit ca ele să fie lasate drept moștenire contemporaneității prin discipolii săi, compozitori mai tineri, și noi, muzicienii, care am avut onoarea de a cânta sub bagheta dumnealui și de a-i sta alături, pentru a ne îmbogăți sufletele, până la ultimele clipe ale existenței sale”, se arată în mesajul Sindicatului Filarmonicii Banatul Timișoara, sâmbătă 31 iulie 2021, semnat de Dorel Lozin Iuga – președinte.

Comentarii

comentarii