Acasă Actualitate Sindicatul Medicilor de la Maternitatea Odobescu Timişoara adună semnături împotriva proiectului Roşia...

Sindicatul Medicilor de la Maternitatea Odobescu Timişoara adună semnături împotriva proiectului Roşia Montană

302
DISTRIBUIȚI

Sindicatul Medicilor „Materna”, din cadrul Maternităţii Odobescu Timişoara, adună semnături împotriva declanşării acţiunilor de exploatare a aurului de la Roşia Montană.

„Am declanşat acţiunea de strângere de semnături, în rândul medicilor de la maternitate. Nu aş vrea să fie distrus patrimoniul Roşiei Montane pentru nişte interese meschine”, a declarat dr. Olimpia Oprea, preşedintele sindicatului, miercuri, 31 august.

„Sunt născută în Ţara Moţilor (Brad-Hunedoara) şi, deşi sunt medic în Timişoara de peste 20 de ani, sufletul meu aparţine acestui ţinut minunat. Sufăr pentru că, în Brad, nu mai există Muzeul Aurului, în care erau expuse flori de mină şi aur nativ (între care un exponat deosebit era Şopârla de Aur). Mare păcat, copiii noştri nu se mai pot bucura să vadă aceste valori. Muzeul Aurului, respectiv clădirea în care funcţiona în centrul oraşului Brad, a fost cumpărată de un investitor privat în mod fraudulos, iar Primăria Brad se judecă de mai mulţi ani cu acesta (din păcate, fără succes). Cred că, pentru locuitorii din zonă, se pot găsi şi alte posibilităţi pentru reducerea şomajului (văd că principalul argument este crearea – pentru o scurtă perioadă – de noi locuri de muncă). Dar cu ce preţ aceste câteva locuri de muncă? Cu preţul bisericilor şi cimitirelor scufundate? Ca să nu mai vorbim de valoarea arheologică sau de contaminarea cu cianuri a zonei în amonte de oraşele Abrud şi Brad! Semnez din tot sufletul petiţia pentru Roşia Montana!”, a spus dr. Oprea Maria-Olimpia.

Detalii: http://www.rosiamontana.net/tabel-pentru-strangere-semnaturi-petitie.dochttp://www.rosiamontana.net/tabel-pentru-strangere-semnaturi-petitie.doc

Comentarii

comentarii