Acasă Administraţie „Sindicatul lui Fritz” începe să piardă din membri, de când s-a aflat...

„Sindicatul lui Fritz” începe să piardă din membri, de când s-a aflat că acționează în interesul conducerii instituției

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 11 mai, Ziua de Vest a scris că primarul Dominic Fritz s-a ales cu „propriul” sindicat, unul cu peste 100 de membri, condus „de jure” de Marinela Lucuț, însă care acționează „de facto” în interesul conducerii instituției. Unii dintre membrii acestuia, însă, nu știau la ce se înhamă și au și început să părăsească organizația, atunci când au aflat că sindicatul intervine de partea primarului și Consiliul Local Timișoara în procesul în care aceștia se judecă cu sindicatul condus de Tiberiu Negrei, pe tema celei de-a doua organigrame introduse de actuala administrație.

Vă amintim că la termenul de miercuri al acelui proces, judecătorii au decis că „Stănilă&Asociații”, cabinetul de avocatură al decanului Baroului Timiș, nu poate reprezenta primarul și consiliul local pentru că înțelegerea semnată în 2021 prevedea reprezentare în instanță doar în dosarele care aveau legătură cu prima organigramă a lui Fritz. Totuși, s-a dat o nouă amânare pentru că „sindicatul Lucuț” a depus o cerere de intervenție accesorie. Pe scurt, noua organizație sindicală se angajează să reprezinte interesele primarului și Consiliului Local în acest proces.

Amânarea până marțea viitoare, de fapt, a fost pronunțată pentru că noul sindicat nu a depus și cererile de împuternicire din partea membrilor. „Amână cauza. (…) Pentru a se depune împuternicirea de reprezentare pentru intervenienții accesorii”, se arată pe portalul instanțelor de judecată. Mai multe surse din cadrul primăriei ne spun că tocmai aceste împuterniciri ar fi motivul pentru care membrii au început să părăsească organizația. Unii nu știau la ce se înhamă, în timp ce alții ar fi aderat în urma presiunilor indirecte făcute de oamenii primarului.

De abia marți, când trebuie prezentate la tribunal împuternicirile, vom putea afla exact câți dintre cei 104 angajați ai primăriei membri ai „sindicatului Lucuț” sunt și de acord cu politica dusă de acesta.

Ar fi doar de notat faptul că atunci când a angajat cabinetul „Stănilă&Asociații” în dauna propriilor juriști pentru a se lupta împotriva angajaților reprezentați de „sindicatul Negrei”, Fritz spunea: „Sunt colegi și nu vrem să punem colegii într-o situație ciudată”. Acum, se pare, situația stă altfel, deși, ca și atunci, putea fi introdus în oricare dintre ședințele de Consiliu Local din ultimele două luni un proiect de selecție a unor avocați, similar celui de la prima organigramă.

Comentarii

comentarii