Acasă Actualitate Sistem automat de tratare a apelor uzate, la Aquatim

Sistem automat de tratare a apelor uzate, la Aquatim

DISTRIBUIȚI

Zilnic, la Staţia de Tratare Bega, rezultă aproape şase milioane de litri de apă de spălare, care conţin între 5.000 – 8.000 kg de nămol.
“La Staţia de Tratare a apei Bega, Timişoara, este în curs de recepţionare o lucrare de modernizare tehnologică, realizată din fonduri proprii ale Aquatim – un sistem de automatizare şi monitorizare a procesului de evacuare şi tratare a apelor de spălare”, a precizat Ilie Vlaicu (foto), directorul Aquatim. Într-o staţie de tratare, decantoarele şi filtrele folosite în cadrul procesului tehnologic sunt spălate periodic. Apa rezultată conţine nămol, motiv pentru care trebuie tratată, pentru a se evita colmatarea sistemului de canalizare, respectiv poluarea apelor curgătoare din vecinătate. Zilnic, la Staţia de Tratare Bega, în urma spălării filtrelor şi a decantoarelor, rezultă aproape şase milioane de litri de apă de spălare, care conţin între 5.000 – 8.000 kg de nămol. Prin investiţia realizată, va fi asigurată tratarea apelor de spălare, astfel încât să rezulte un nămol „uscat” (minim 35% substanţă uscată), care poate fi evacuat la depozitul de deşeuri al municipiului Timişoara.
În Timişoara, la staţiile de tratare se foloseşte o tehnologie avansată, peste 80% din procese fiind monitorizate automat. Investiţiile în tehnologii moderne au fost realizate de Aquatim în timp, după ce toate branşamentele au fost contorizate (2002) şi consumul de apă s-a stabilizat, asigurându-se astfel folosirea eficientă a capacităţii de tratare a staţiiilor.

Comentarii

comentarii