Acas─â Actualitate Sistem automat de tratare a apelor uzate, la Aquatim

Sistem automat de tratare a apelor uzate, la Aquatim

418
DISTRIBUIȚI

Zilnic, la Sta┼úia de Tratare Bega, rezult─â aproape ┼čase milioane de litri de ap─â de sp─âlare, care con┼úin ├«ntre 5.000 – 8.000 kg de n─âmol.
“La Sta┼úia de Tratare a apei Bega, Timi┼čoara, este ├«n curs de recep┼úionare o lucrare de modernizare tehnologic─â, realizat─â din fonduri proprii ale Aquatim – un sistem de automatizare ┼či monitorizare a procesului de evacuare ┼či tratare a apelor de sp─âlare”, a precizat Ilie Vlaicu (foto), directorul Aquatim. ├Äntr-o sta┼úie de tratare, decantoarele ┼či filtrele folosite ├«n cadrul procesului tehnologic sunt sp─âlate periodic. Apa rezultat─â con┼úine n─âmol, motiv pentru care trebuie tratat─â, pentru a se evita colmatarea sistemului de canalizare, respectiv poluarea apelor curg─âtoare din vecin─âtate. Zilnic, la Sta┼úia de Tratare Bega, ├«n urma sp─âl─ârii filtrelor ┼či a decantoarelor, rezult─â aproape ┼čase milioane de litri de ap─â de sp─âlare, care con┼úin ├«ntre 5.000 – 8.000 kg de n─âmol. Prin investi┼úia realizat─â, va fi asigurat─â tratarea apelor de sp─âlare, astfel ├«nc├ót s─â rezulte un n─âmol „uscat” (minim 35% substan┼ú─â uscat─â), care poate fi evacuat la depozitul de de┼čeuri al municipiului Timi┼čoara.
├Än Timi┼čoara, la sta┼úiile de tratare se folose┼čte o tehnologie avansat─â, peste 80% din procese fiind monitorizate automat. Investi┼úiile ├«n tehnologii moderne au fost realizate de Aquatim ├«n timp, dup─â ce toate bran┼čamentele au fost contorizate (2002) ┼či consumul de ap─â s-a stabilizat, asigur├óndu-se astfel folosirea eficient─â a capacit─â┼úii de tratare a sta┼úiiilor.

Comentarii

comentarii