Acasă Actualitate Sistemul de creșă din Dudeștii Noi – unul cu cele mai înalte...

Sistemul de creșă din Dudeștii Noi – unul cu cele mai înalte standarde din România

DISTRIBUIȚI

Știați că localitatea Dudeștii Noi din județul Timiș este printre puținele din țară în care funcționează la standarde înalte un sistem de creșă?

Primăria Dudeștii Noi a explicat că, începând de anul trecut, s-a mai făcut un pas uriaș în ceea ce privește educația timpurie.

Două grupe funcționează în acest moment, cu vârste între 2 și 3 ani, aceasta fiind perioada care face punte între concediul de creștere a copilului și înscrierea la grădiniță.

Zilnic, între orele 8 și 17:30, copiii au parte de cele mai bune condiții, atât ca infrastructură, cât și ca suport educațional și psihologic.

Fiind o clădire nouă, construită în ultimii 5 ani, condițiile sunt excelente: clădirea este luminoasă, spațioasă, dotată cu mobilier nou și instrumente moderne de predare.

Aceasta este o creșă  de stat, iar părinții achită doar contravaloarea meselor zilnice: două mese și două gustări costă 15 lei pe zi.

Grădinița beneficiază de bucătărie proprie, dotată profesional, unde mesele sunt gătite, în fiecare zi, de către un bucătar calificat și  un ajutor de bucătar.

Cum se face înscrierea?

Un copil poate fi înscris pe baza unei cereri făcute de unul dintre părinți. Fiind vorba despre o grupă de vârstă mică, între doi și trei ani, beneficiarii se schimbă de la an la an.

Practic, în fiecare an vor fi locuri disponibile și se va crea o altă “echipă”.

 Ca și condiții, beneficiarul trebuie să aibă 2 ani împliniți la 31 august în anul înscrierii, iar părinții să aducă adeverință că lucrează.

”Pentru înscrierile în anul școlar 2024-2025 nu există date concrete în momentul de față, întrucât metodologia de înscriere nu fost încă publicată. Îndată ce vom avea informații noi, vi le vom transmite numaidecât” – atenționează Primăria Dudeștii Noi.

Comentarii

comentarii