Acasă Actualitate Site-ul Primăriei Timișoara a fost suspendat

Site-ul Primăriei Timișoara a fost suspendat

DISTRIBUIȚI

Site-ul Primăriei Timișoara, https://www.primariatm.ro, a fost suspendat vineri seara. Deși, oficial, este vorba de o problemă tehnică, suspendarea contului se poate datora și situației conflictuale între societatea Expertissa, firma care asigura mentenanța paginii web, și primărie. Anul trecut Primăria Timișoara cauta un voluntar care să dezvolte platforma beta a instituției. Cum nu a fost găsit nici un IT-ist doritor, instituția a semnat, în 3 august 2021, un nou contract pentru „întreținerea și dezvoltarea portalului PMT”, cu firma care s-a ocupat de peste 20 de ani de site, Expertissa SRL. Contractul avea durata de un an și valoarea de 121.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproximativ 25.000 de euro.

Lunar, Expertissa va primi 4.658 de lei cu tot cu TVA, ca abonament, dar și încă puțin peste 65.000 de lei ce reprezintă servicii la cerere, adică extra-abonament.

Abonamentul, asimilat unei taxe anuale, se plătește automat, în urma unei proceduri care teoretic este numită “negociere cu un singur ofertant”, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate.

UPDATE:

Dacă vineri dădea vina pe ”probleme tehnice”, sâmbătă Primăria Timișoara a confirmat faptul că site-ul a fost suspendat ”în urma unor probleme de natură juridică apărute cu furnizorul de mentenanță”.

Mai mult, oficialii instituției au postat pe pagina de facebook că fac ”toate demersurile necesare către furnizor pentru a restaura accesul” și că lucrează să ofere cât mai curând ”o platformă online modernă și ușor de utilizat”.

Comentarii

comentarii