Acasă Politica Situaţie critică în cercetare

Situaţie critică în cercetare

DISTRIBUIȚI

“În institutele de cercetare este pur şi simplu o disperare a oamenilor”
Senatorul Nicolae Robu este nemulţumit de situaţia cercetării în România, în sensul că fondurile pentru acest domeniu se diminuează pe zi ce trece. “Nu au fonduri pentru a continua proiectele de cercetare care au demarat în urmă cu un an sau doi, ce să mai vorbim despre iniţierea unor noi proiecte. Ei nu au alte surse de venituri decât banii obţinuţi pe asemenea proiecte. În institutele de cercetare este pur şi simplu o disperare a oamenilor. Acolo există o situaţie critică”, spune senatorul de Timiş Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.
Două treimi din cadrele didactice titulari, pentru a putea organiza studii de masterat
Nu numai de banii pentru cercetare e îngrijorat Robu, ci şi de instituţiile de învăţământ care au dreptul de a susţine un masterat sau un doctorat.
Prea uşor se dă acest drept de a susţine un masterat sau un doctorat unor instituţii de învăţământ superior, e de părere Nicolae Robu.
“Sunt îngrijorat de tendinţele care se manifestă în ceea ce priveşte învăţământul de nivel master şi doctorat. La nivel de master şi doctorat credeam că va fi o filtrare. Se poartă un lobby extrem de puternic astfel încât să nu se pună nicio îngrădire asupra dreptului de a organiza studii masterat.
Am propus ca studii de nivel master să poată organiza instituţiile care au cel puţin două treimi din cadrele didactice implicate titulari, nu cele cu profesori navetişti.
Să fie titulari ai propriei universităţi”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii