Acasă Actualitate Situaţie ilară la Liceul din Ciacova

Situaţie ilară la Liceul din Ciacova

527
DISTRIBUIȚI

Virgil Popescu: „Viceprimarul face presiuni pentru a prelua ilegal o clasă de matematică. Directorul de liceu este vărul său primar”
Situaţie senzaţională la Ciacova, unde viceprimarul PD-L vrea să devină profesor la o clasă de matematică. El nu a dat însă nici măcar un examen de suplinire. Directorul Liceului din Ciacova este chiar vărul viceprimarului PD-L. Liderul celui mai mare sindicat din învăţământul preuniversitar din Timiş, Virgil Popescu, spune că la mijloc este vorba de presiuni politice, iar viceprimarul va ajunge să ia ilegal orele unui profesor titular.

Directorul nu ar prea vrea să-i facă hatârul vărului său viceprimar

Viceprimarul de Ciacova a înaintat o cerere conducerii liceului pentru a prelua o clasă de matematică ce aparţine acum unui profesor titular. Viceprimarul Dacian Răzvan Ghera nu a dat concurs nici măcar de suplinitor, dar de-a lungul timpului a predat matematica la mai multe clase ale Liceului Teoretic Ciacova. „Viceprimarul de la Ciacova nu a dat niciodată concurs de suplinire. A mai avut câteva ore ici, colo, dar acum vrea nişte ore la o anumită clasă, vrea să ia clasa de la profesorul titular de acolo. Sunt presiuni politice la mijloc. Viceprimarul face presiuni pentru a prelua ilegal o clasă de matematică. Directorul de liceu este vărul său primar. Cu toate acestea, omul se pare că nu vrea să-i dea clasa, pentru că ar încălca legea. Nu e normal să obligi un titular să renunţe la clasă, după ce a început şcoala. Profesorul titular de acolo este, conform concursului de la IŞJ Timiş, primul pe judeţ la matematică”, ne-a declarat Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret” din învăţământul preuniversitar timişean

Ar preda şi fără bani elevilor preferaţi…

Gurile rele spun că viceprimarul Dacian Răzvan Ghera dă meditaţii la mai toţi copiii din clasa a XI-a. El a fost dascălul de matematică al acestor elevi, anul trecut. Viceprimarul spune că totul este doar o poveste şi că el este dispus să predea gratis, doar pentru că s-a ataşat de clasa pe care o doreşte acum. „Toate sunt doar nişte poveşti. Nu e nimic adevărat. Am fost, anul trecut, profesor la acea clasă, am cerut continuitate şi în clasa a XI-a. Am spus chiar că nici nu vrea să fiu remunerat. Vreau să duc clasa până la sfârşit. Nu a fost clasa profesorului Buică, titularul de acum. Aştept decizia conducerii liceului. E adevărat că directorul liceului este vărul meu primar, dar cred că toată încurcătura a pornit de la dânsul”. Virgil Popescu, preşedintele „Spiru Haret” Timiş, susţine că acesta este al doilea caz de implicare gravă a politicului în şcoli, după cel în care directorul Tiberiu Ciobanu a fost înlăturat de la Liceul Teoretic „Vlad Ţepeş” din Timişoara. Directorul Liceului din Ciacova, Petrişor Treta, nu a putut fi contactat. Acesta se află în concediu medical. Nici directorul adjunct de la Ciacova nu a fost de găsit. Aceasta era la Timişoara, la o şedinţă a Inspectoratului Şcolar Timiş. Directorul Petrişor Treta este singurul care poate face lumină în cazul în care este implicat vărul său, viceprimarul.

Din cauza postarilor tendentioase, a injuriilor si a atacurilor la persoana, comentariile de la acest articol au fost blocate de administrator

{!jomcomment}

Comentarii

comentarii