Acasă Administraţie Situația actualizată, joi, cu privire la râurile din spațiul hidrografic Banat. Pericolul...

Situația actualizată, joi, cu privire la râurile din spațiul hidrografic Banat. Pericolul de pe Bega

540
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara a prezentat datele actualizate cu privire la situația râurilor din spațiul hidrografic Banat, joi, 11 februarie.

Au căzut precipitații sub formă de ploaie în tot Banatul. Cantitatea maximă pentru județul Timiș s-a înregistrat la stația hidrometrică (sh) Nădrag-13,4 l/mp, în timp ce la sh Ghizela, au fost 11,3 l/mp.

În județul Caraș-Severin, precipitații s-au înregistrat la stația hidrometrică Voislova-10 l/mp și 10,2 l/mp la stația hidrometrică Poiana Mărului.

Până vineri, la ora 18.00, e valabilă o avertizare meteorologică de cod de precipitații, la început ploi apoi ninsori și polei în județele Timiș și Caraș-Severin. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă. În munții Banatului la altitudini de peste 1500 m, va ninge viscolit până vineri. Acolo e valabil un cod meteo portocaliu.

COTA DE ATENȚIE a fost depășită în bazinele hidrografice Bistra și Bega.

Cod de inundații cu tendință de creștere se înregistrează pe râurile: Rusca- la stația hidrometrică (sh) Voislova, Bistra-la sh Obreja și Chizdia- la sh Ghizela.

Până vineri, 12 feb, la ora 12.00, se menține codul galben hidrologic pe râurile: Bega, Timiș-bazin amonte de SH Lugoj, Pogăniș-bazin amonte de acumularea Cadar Duboz, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna.

Zi de zi, la orele 6:00 și 18:00. Dispeceratul Apele Române Banat colectează date cu privire la evoluția precipitațiilor, a debitelor și a nivelurilor de la stațiile hidrometrice din bazin. Specialiștii #ABABanat supraveghează lucrările hidrotehnice situate în zonele avertizate.

 

Comentarii

comentarii