Acasă Actualitate Situație alarmantă! Groaza de la Suceava se poate repeta la Arad! Zece...

Situație alarmantă! Groaza de la Suceava se poate repeta la Arad! Zece cadre medicale infectate cu COVID-19, iar pacienții mor pe capete, fără să fie testați

3169
DISTRIBUIȚI

Situația a devenit alarmantă la Arad, iar autoritățile o țin sub control prin secretizare. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte zece cazuri de cadre medicale depistate pozitiv la testul pentru coronavirus.

Zece cadre medicale au fost infectate la Spitalul de Boli Infecțioase: 5 medici, 4 asistente și o infirmieră. Doi medici au fost deja transportați la Timișoara pentru că prezentau simptomatologie, iar infirmiera este și ea pregătită pentru plecare. Deocamdată, ceilalți sunt la izolare, fiecare la casa lui.

Aradul este plin de infectați cu coronavirus, dar încă nu s-au făcut destule teste pentru a se ști numărul lor. Populația se îmbolnăvește într-un ritm foarte rapid, dar medicii cad pe capete, infectați,

„Este alarmant pentru că efectiv nimeni nu ne-a pregătit pentru așa ceva. Nu avem nici ventilatoare. De fapt nimeni nu știe câte ventilatoare avem, pentru că multe sunt nefuncționale, unele fiind cu infecții nozocomiale. Aceste lucruri trebuiau pregătite din ianuarie, iar aparatul de testare trebuia adus cel târziu la începutul lunii martie pentru că știam ce vine, având exemplul Italiei. Acum, sunt oameni care vor să ne doneze bani să cumpărăm, dar nu mai avem de la cine pentru că sunt goale depozitele”, a declarat pentru specialarad.ro un cadru medical.

Conform sursei citate, doar în noaptea de vineri spre sâmbără au murit 10 pacienți: 6 la Spitalul Județean Arad, alți 4 la Pneumologie, în Grădiște. Aceste persoane nu sunt declarate că au murit fiind infectate de COVID-19, pentru că nu au fost testate…

„În fiecare an mai mor oameni de pneumonie, dar acum mor pe capete. Prea mulți, foarte mulți, și foarte repede. Plămânii le sunt efectiv albi, Aradul este plin de plămâni albi în această perioadă… Toți acești oameni care au murit de pneumonie aveau toate simptomele pentru coronavirus”, a declarat un medic pentru specialarad.ro.

Astfel, din punct de vedere al autorităților arădene, Aradul stă bine. Puțini bolnavi de COVID-19 și puțini decedați din cauza acestui virus.

Sursa: specialarad.ro

Comentarii

comentarii