Acasă Actualitate Situație critică la Făget! Șase asistente și infirmiere de la spitalul din...

Situație critică la Făget! Șase asistente și infirmiere de la spitalul din localitate, depistate cu SARS-COV2

3261
DISTRIBUIȚI

În urma situației critice din orașul Făget, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de SARS-COV2, în această săptămână, conducerea Spitalului orășenesc Făget a decis testarea întregului personal medical şi nemedical.

Marcel Avram, primarul din Făget, a spus, sâmbătă 24 iulie, că, astfel, au fost depistate 6 sau 7 asistente și infirmiere infectate cu SARS-COV2, dar asimptomatice.

”Este lăudabilă decizia conducerii unității sanitare de a-i testa pe toți angajații. Numai așa putea ști exact care este situația. Astfel, a fost evitat un eventual focar amenințător. Contactele directe ale celor depistați pozitiv au fost puse în izolare. Situația este sub control.

Noi, primăria, împreună cu DSP-ul și cu poliția, am reușit să le punem în izolare pe aceste persoane declarate pozitive și avem echipe care se ocupă de ele. Le duc hrană și tot ce au nevoie timp de 14 zile. Le ducem tot ceea ce trebuie numai să stea în izolare”, a spus Marcel Avram.

Toate testele au fost prelevate la spitalul orășenesc din Făget, apoi, au fost trimise la Timișoara sau la Lugoj, unde se fac analizele. DSP-ul continuă ancheta epidemiologică.

UP-DATE: Marcel Avram, primarul din Făget, ne-a declarat, sâmbătă dimineața, că, după venirea altei tranșe de rezultate, vineri seara, au mai fost descoperite alte două asistente de la spitalul din Făget, infectate cu SARS-COV2. Acum numărul total a ajuns la 8.

Comentarii

comentarii