Acasă Actualitate Situație de criză la Colterm. Societatea nu va mai opera la Stația...

Situație de criză la Colterm. Societatea nu va mai opera la Stația de sortare a deșeurilor

DISTRIBUIȚI

Contractul de delegare de gestiune a serviciului de sortare a deșeurilor încheiat cu Colterm expiră in data de 01.11.2023.

Mai grav însă decât expirarea contractului este faptul ca la data de 10.10.2023 își pierde valabilitatea autorizația de mediu iar Colterm nu a reușit sa obțină viza anuală obligatorie.

In linii mari, societatea nu a mai obținut viza anuală întrucât nu s-a putut conforma in totalitate măsurilor impuse de Agenția Protecția Mediului.

”Consecința? Începând cu data de 10.10.2023 Colterm NU va mai opera la Stația de sortare a deșeurilor!

Colterm a solicitat Primăriei încă de la începutul anului sa facă demersurile necesare numirii unui alt operator întrucât nu mai dorește continuarea activității de sortare după împlinirea termenului contractual.

Ce au făcut primarul Fritz și echipa lui de “mari” specialiști, ce n-au făcut, n-au decât să explice, inclusiv relația cu ADID, nu de alta dar Stația de Sortare este proprietatea municipiului și este într-o stare deplorabilă.

Cert este faptul ca iar am ajuns într-o situație de criză! De urgență trebuie demarată de către ADID procedura negocierii directe pentru numirea unui alt operator!”, spune consilierul local Roxana Iliescu.

Numirea unui al operator ar putea afecta direct buzunarele timișorenilor.

”Creșterea tarifului pe care-l plătesc timișorenii pentru colectarea deșeurilor- noul operator va trebui sa facă investiții serioase în Stația de Sortare și prin urmare va majora prețul sortării, iar acest preț e parte integrantă din tariful de colectare!”, mai spune Iliescu.

Comentarii

comentarii