Acasă Actualitate Situație disperată într-un spital din Banat. “Mor pacienți în ATI, mor în...

Situație disperată într-un spital din Banat. “Mor pacienți în ATI, mor în oncologie”

DISTRIBUIȚI

spital resitaSituație disperată la Spitalul Judeţean Reşiţa, semnalată chiar de directorul financiar al unității medicale. Acesta susține că, din cauza arieratelor neachitate, spitalul nu are medicamente, iar viaţa pacienţilor este pusă în pericol.

“Avem atâtea probleme la spital, n-avem un medicament. (…) pe ATI oamenii mor. În momentul de față nu avem un medicament, o mănușă, un material sanitar, o seringă, un antibiotic. Domnule președinte, este vai în spital, credeți-mă e grav, mor pacienți în ATI, mor în oncologie, haideți să vedeți cum arată! Am fost chiar eu pentru un copil să cumpăr medicamente, nu-i normal. Trebuie împreună să ne adunăm, să facem spitalul să meargă, nu să-l punem pe butuci”, a declarat Adina Milos, potrivit G4Media.ro.

Arieratele Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa nu vor rămâne la zero din cauza facturilor neînregistrate la timp de la societatea Aquacaraş, deşi asta s-a dorit iniţial prin acel sprijin guvernamental de 14,6 milioane de lei, relatează Agenția de presă Rador.

Vor apărea alte probleme financiare, este concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, în urma şedinţei care a avut loc marţi la sediul forului judeţean.

“E vorba de alți 400.000 de lei care, nefiind înregistrați, nu au putut să fie plătiți. Practic, dovada că nu e vorba de nimic pro bono este că în februarie au fost înregistrate aceste facturi. Dacă erau pro bono, nu erau înregistrate nici în februarie, nici măcar nu se emiteau facturile, dar ele au fost emise în luna septembrie a anului trecut, în baza unor situații de lucrări semnate la momentul respectiv și cu documente depuse la registratură cu număr de înregistrare din septembrie. Alea nu sunt astăzi arierate dar vor fi săptămâna viitoare”, a spus Dunca.

Aquacaraş, E.ON şi Enel nu doresc să renunţe la penalităţi. În aceste conditii, pentru menţinerea arieratelor la 0, conducerea unităţii medicale trebuie să găsească alte soluţii pentru achitarea facturilor la zi.

Comentarii

comentarii