Acasă Actualitate Situație dramatică! 11 nou-născuți de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din...

Situație dramatică! 11 nou-născuți de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara au fost confirmați cu COVID-19

3236
DISTRIBUIȚI

11 nou-născuți de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara au fost confirmați cu COVID-19.

10 nou-născuți au fost deja externați, iar mamele lor au fost testate și sunt negative. Asta înseamnă că bebelușii s-au infectat de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă care au fost confirmate deja cu COVID-19.

Până acum au fost confirmate la maternitatea Odobescu 12 cadre medicale, cinci rude ale acestora, printre care și un copil de 8 ani, și 12 mămici.

Conform procedurii instituite de Direcția de Sănătate Publică Timiș, bebelușii urmează să ajungă la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara cea care se ocupă de cazurile COVID-19.

Situaţia e gravă după ce 25 de cadre medicale şi paciente de la Maternitatea Odobescu au fost infectate cu noul coronavirus, unitatea a intrat în carantină.

Mai multe mame infectate au fost transferate de aici la Maternitatea Bega, transformată în spital suport pentru pacienţii bolnavi de COVID-19.

Unele paciente spun că au fost trimise însă acasă fără să ştie dacă au sau nu coronavirus. Deşi au fost testate, au fost externate înainte ca testele să fie prelucrate.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost schimbată tocmai pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei de criză de la maternitate.

Purtătorul de cuvânt al DSP susține că “urmare a reevaluării situației, DSP a transmis următoarele recomandări: restrângerea activității, externarea pacienților a căror stare de sănătate e buna, efectuarea unei operațiuni de dezinfecție, organizarea turelor de personal”.

În plus, Maternitatea Odobescu a rămas şi fără medic neonatolog. Acesta se numără printre cei infectaţi. Autorităţile promit că vor rezolva situaţia, dar nu se ştie când.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii