Acasă Actualitate Situație dramatică în spitalele unui mare oraș din vestul țării: Aproape 80...

Situație dramatică în spitalele unui mare oraș din vestul țării: Aproape 80 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2

3234
DISTRIBUIȚI

La Arad sunt aproape 80 de cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2, cei mai mulți dintre ei fiind asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la începutul săptămânii, când 101 cadre medicale erau bolnave de COVID-19, din care 53 de asistenţi medicali şi 22 de medici.

“În ultimele zile, mulţi dintre colegii noştri au fost declaraţi vindecaţi, iar astăzi mai avem 62 de bolnavi de COVID-19, majoritatea fiind asistenţi medicali”, a spus Simina Roz.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a adăugat că alte 10 cadre medicale sunt infectate la Spitalul Orăşenesc Ineu, trei la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi trei la spitale private.

În total, potrivit lui Timiş, 78 de cadre medicale sunt bolnave de COVID-19.

Directorul SAJ Arad, Raveca Nicoară, a spus că situaţia s-a îmbunătăţit, în condiţiile în care săptămâna trecută erau bolnavi 16 angajaţi, majoritatea medici şi asistenţi care lucrează pe ambulanţe, conform AGERPRES.

Comentarii

comentarii