Acasă Actualitate Situaţie gravă la STPT. Peste jumătate din tramvaiele din Timișoara ar putea...

Situaţie gravă la STPT. Peste jumătate din tramvaiele din Timișoara ar putea să fie scoase din circulație, pentru că nu mai au agrement tehnic

491
DISTRIBUIȚI

Un controlul realizat, în urmă cu câteva zile, de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş la Societatea de Transport Local – STPT a scos la iveală nereguli grave, care ar putea lăsa Timișoara fără tramvaie în circulaţie.

Comisarii CRPC Timiș au descoperit că 35 de tramvaie din parcul STPT, aflate în circulaţie, nu mai au agrement tehnic din partea Autorităţii Feroviare Române. De asemenea, STPT nu mai are autorizaţie pentru construcția, modernizarea, repararea și întreținerea căilor de rulare pentru tramvaie, iar agrementul tehnic pentru repararea și întreținerea tramvaielor este expirată din data de 1 aprilie 2019.

Situația este atât de gravă încât prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a convocat, marţi, o ședință la care au participat reprezentanți ai Autorității Feroviare Române, reprezentantul Primăriei Timișoara, Chiș Culiță, directorul STPT, Nicolae Bitea, comisarul șef al CRPC, Sorin Susanu și comisarul șef Florin Turnagiu, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Timiș. Singurul care a lipsit, nemotivat de la ședință a fost primarul Timișoarei Nicolae Robu

În urma controlului celor de la Protecția Consumatorilor, reprezentanții STPT nu au prezentat documentele de omologare a tramvaielor vechi din Timișoara. deși au avut la dispoziţie 15 zile. Pentru a evita scoaterea din circulație a 35 din cele 60 de tramvaie ale STPT, în sedința de marți s-a stabilit că STPT va cere CRPC un nou termen pentru a prezenta documentele de omologare ale tramvaielor vechi. Situația va fi monitorizată de prefectul Eva Andreaș, care va convoca săptămâna viitoare o nouă ședință pentru a vedea pașii efectuați în rezolvarea problemelor, pentru ca transportul public din Timișoara să fie făcut în condiții de siguranță pentru cetățeni.

Comentarii

comentarii