Sky Restaurant și-a schimbat conducerea în acest an și propune o noua experiență culinară. Restaurantul a fost preluat de Mihaela Gagea-Popescu, antreprenor cu un business în industria cărnii, care a implementat un meniu unic in Timișoara, inspirat din cele mai selecte restaurante mediteraneene si internaționale.
Meniul a fost schimbat în totalitate și a fost realizat de chef Salvo Lo Castro. Cu o experiență bogată în restaurantele italiene, chef Salvo a schimbat meniul de vară, iar în perioada următoare, acesta va introduce meniul de toamnă. Preparatele culinare se diversifică mergând pe principiul simplu pe care natura ni-l oferă: adaptabilitate pe sezon. Asta înseamnă că savoarea este mai intensă iar alimentele sunt mai bogate în proprietăți dacă specialitățile sunt pregătite din roadele fiecărui anotimp.
Chef Salvo Lo Castroeste cunoscut pentru experiența sa atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Acesta a lucrat timp de zece ani la Vatican, unde a gătit pentru Papa Ioan Paul al II-lea, dar și la evenimente private găzduite de Robert De Niro și Silvio Berlusconi.De altfel, Anthony Hopkins a transmis “felicitări bucătarului” atunci când a gustat din preparatele gătite de el.
“Experiența nouă pe care vrem să o oferim a fost coroborată cu îmbunătățirea rețelei de furnizori. Aducem legume și fructe proaspete, de la producătorii locali din zonă. Suntem foarte atenți și în ceea ce privește calitatea cărnii. Dorim să menținem preparatele la cel mai înalt nivel, iar pentru asta este nevoie de carne de cea mai bună calitate. Deja am selectat ferme din apropierea Timișoarei, care ne furnizează ingrediente proaspete, astfel încât drumul până în farfuria clientului să fie cât mai scurt. Prin această decizie reușim să susținem și agricultura locală. Atât clienții vechi, cât și cei noi au îmbrățișat schimbarea, mai ales că în Timișoara erau puține opțiuni fine dining. În ceea ce privește specialitățile italiene, folosim ingredientele pure, de origine controlată, care provin din regiuni renumite pentru gastronomie și pentru produsele cu rețete autentice.”, a declarat Mihaela Gagea-Popescu, proprietarul Sky Restaurant.
Clienții care au călcat deja pragul restaurantului au putut vedea faptul că tot interiorul locației a fost reconfigurat. Terasa are un stil modern, minimalist, cu o linie de mobilier italiană, orientată spre nevoile și confortul clienților.
Restaurantul are o deschidere pentru evenimente
Noua conducere Sky Restaurant propune două tipuri de evenimente: seri tematice, cu meniuri speciale din gastronomia internațională, dar și evenimente private de familie. Restaurantul are o capacitate de 150 de locuri, însă respectând normele în vigoare, aici pot fi organizate evenimente private de familie cu 50 de persoane în interior și alte 50 pe terasă. Meniurile sunt personalizate în funcție de cerințele clienților.
“Putem susține cele mai înalte exigențe în domeniu, atât din punct de vedere gastronomic, cât și din punct de vedere al servirii clienților. Cei care au ales deja restaurantul nostru pentru un moment important din viață, la final, ne-au transmis numai aprecieri. Pe de altă parte, ne aflăm în Piața 700, unde este una dintre cele mai dezvoltate zone de business din vestul țării. Locația noastră se pretează și pentru conferințe, întâlniri de business, degustări de vinuri și evenimente culturale. De altfel, am fost selectați pentru cina unor muzicieni internaționali care au venit la Timișoara pentru un concert la Filarmonica Banatul“, a declarat Mihaela Gagea-Popescu, proprietarul Sky Restaurant.
A doua linie pe care merge restaurantul este aceea de a organiza seri tematice. Primele experiențe de acest gen au fost apreciate de clienți. Spre exemplu, o seară thailandeză pregătită de un bucătar cu experiență, a adus Asia în Timișoara, timp de câteva ore. Clienții au ocazia să guste atât preparatele din meniu, cât și cele propuse de invitatul care va găti.