Acasă Actualitate Smart Diaspora 2023! Peste 1.000 de români din lume vor veni la...

Smart Diaspora 2023! Peste 1.000 de români din lume vor veni la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Joi, 15 decembrie, începând de la ora 9.00, în amfiteatrul A01 al UVT, va fi lansată conferința „Smart Diaspora 2023”, organizată de Alianța Timișoara Universitară (ATU).

ATU este o platformă de colaborare universitară locală, cu format unic în România, care facilitează cooperarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

Evenimentul „Smart Diaspora 2023”, proiect internațional de referință pentru legătura românilor din diaspora cu societatea românească, va avea loc în perioada 11 – 13 aprilie 2023 la Timișoara și este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Organizatorul principal este Alianța Timișoara Universitară (ATU) – formată din cele patru universități publice din Timișoara (UVT, UPT, UMF și USAMVB) – alături de UEFISCDI, cu participarea Academiei Române.

Conferința are ca scop promovarea valorilor românești în lume și cristalizarea unor relații strânse alături de cei ce ne reprezintă cu onoare țara în afara granițelor. Vor fi invitați la Timișoara, în perioada 11 – 13 aprilie 2023, peste o mie de români din diaspora, alături de prietenii și colegii lor din țară.

Conferința de presă de joi, 15 decembrie 2022, este organizată de Alianța Timișoara Universitară (ATU), în cadrul președinției rotative deținute de Universitatea de Vest din Timișoara. La conferință vor participa rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UPT, Florin Drăgan, rectorul UMFT, Octavian Crețu și rectorul USV, Cosmin Alin Popescu.

Comentarii

comentarii