Acasă Actualitate Smart Diaspora. Ziua a treia! Inovarea și șocurile în economia globală –...

Smart Diaspora. Ziua a treia! Inovarea și șocurile în economia globală – unul dintre cele mai provocatoare workshop-uri

DISTRIBUIȚI

Conferința „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” se află în cea de-a treia zi, cu un program dens al lucrărilor din cele 38 de workshop-uri, desfășurate în universitățile timișorene membre ale ATU.

Prof. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, organiozatoarea manifestării, a participat la sesiunea unuia dintre cele mai provocatoare workshop-uri, desfășurat la UVT – FEAA: „Inovarea și șocurile în economia globală”.

Coordonatorii workshop-ului sunt prof. univ. dr. Bogdan Cristian Negrea (Academia de Studii Economice din București), prof. univ. dr. Marcel-Cristian Voia (Université d’Orléans, Laboratoire d’Économie d’Orléans), alături de reprezentatul Alianței Timișoara Universitară, prof. univ. dr. Grațiela Georgiana Noja (Universitatea de Vest din Timișoara).

Lumea trece prin crize suprapuse, de la cea geopolitică până la cea a creșterii alarmante a prețurilor la alimente, iar efectul dizarmonic se resimte în economia globală, temă de o deosebită actualitate, pe care paricipanții la acest workshop al conferinței o dezbat și căreia îi caută modele de interpretare – a mărturisit prof. Pirtea.

 

Comentarii

comentarii