Acasă Actualitate Smithfield Prod lansează „Săptămâna Verde”

Smithfield Prod lansează „Săptămâna Verde”

504
DISTRIBUIȚI

Începând de luni, 29 martie, compania timişoreană Smithfield Prod a demarat programul „Săptămâna Verde”: timp de 7 zile, angajaţii vor participa în mod voluntar la o serie de activităţi de informare şi protecţie a mediului constând în lucrări de curăţenie şi plantări de copaci, care se vor desfăşura atât în cadrul companiei cât şi la Şcoala Generală din localitatea Utvin, unde voluntarii Smithfield Prod vor fi ajutaţi şi de elevi.
În avanpremiera „Săptămânii Verzi”, Smithfield Prod a participat, vineri, la acţiunile „Ora Pământului”, angajaţii fiind informaţi despre program şi invitaţi să repete gestul de a închide luminile pentru câteva minute şi în locuinţele lor.
„Săptămâna Verde” a debutat luni cu un program de curăţenie de primăvară care a avut loc la sediul abatorului Smithfield Prod din Timişoara şi la Şcoala Generală din Utvin. Acţiunile continuă, marţi şi miercuri, când 200 de copaci vor fi plantaţi de voluntarii Smithfield în curtea abatorului, pentru a crea o perdea verde în jurul companiei.
În cursul zilei de joi, angajaţii Smithfield Prod vor fi informaţi despre programele de CSR ale companiei în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător. „Săptămâna Verde” a Smithfield Prod se va încheia cu o campanie de informare pentru toţi angajaţii despre impactul fiecăruia asupra mediului, atât la birou cât şi acasă, cât şi despre modalităţi de reducere a amprentei de carbon.
“Pentru noi, mediul înconjurător şi impactul pe care activităţile noastre îl pot avea asupra acestuia sunt priorităţi majore. Smithfield Prod nu este doar o companie responsabilă din punct de vedere ecologic, ci şi o colectivitate de oameni foarte dedicaţi şi implicaţi activ în acţiuni de protejare a mediului”, a declarat Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.
Smithfield Prod este cel mai mare abator din România cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, în judeţul Timiş. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, înţelegerea specificului local şi sprijinul comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltarea continuă a tehnologiilor folosite şi crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor. Smithfield Prod este o companie certificată ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului şi ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Siguranţei Alimentare.
 

Comentarii

comentarii