Acasă alegeri locale 2012 Săndel Palade face descoperiri macabre: Morţii votează în grup, la Cenei

Săndel Palade face descoperiri macabre: Morţii votează în grup, la Cenei

DISTRIBUIȚI

Vor putea vota, deşi au trecut demult în altă lume. Este situaţia incredibilă ce se regăseşte pe listele electorale permanente din comuna timişeană Cenei. 31 de morţi figurează cu drept de vot aici. Tot la Cenei, 70 de persoane plecate cu cel puţin 20 de ani în urmă din localitate sunt trecute pe listele electorale. Descoperirea a fost făcută de fostul şef al Poliţiei Timiş, Săndel Palade, care acum candidează la Primăria Cenei, din partea PNŢCD.

Palade este principalul adversar al actualului primar, Gabriel Ilaş, revenit în rândurile liberalilor după ce timp de patru ani a fost democrat-liberal.

 

Listele nu au mai fost actualizate de la revoluţie…

„Cu ocazia verificării listelor electorale permanente de la Primăria Cenei, din cele 1.800 de persoane cu drept de vot doar în localitatea Cenei am descoperit mai multe nereguli. 70 de persoane figurează pe aceste liste cu drept de vot, deşi sunt plecate de cel puţin 20 de ani din localitate. Tot pe aceste liste există şi 31 de persoane decedate. Am ajuns la concluzia că aceste liste nu au mai fost actualizate de la revoluţie încoace. 100 de oameni din 1.800 pot deveni o masă de manevră electorală la aceste alegeri”, ne-a spus Săndel Palade, candidatul PNŢCD la Primăria Cenei. Fostul şef al Poliţiei Timiş cere acum scocoteală atât celor de la evidenţa populaţiei din Cenei, cât şi celor de la evidenţa populaţiei din Timiş. Pe listele electorale cu cei ce votează la Cenei apar câteva cazuri de o absurditate strigătoare la cer. Un copil ce a murit la vârsta de 7 ani figurează cu drept de vot la Cenei. Dacă ar fi trăit, acesta ar fi avut acum vârsta potrivită.

Poveşti tragicomice pe listele electorale

Şi o bătrână decedată cu aproape 30 de ani în urmă poate vota liniştită la Cenei. Dacă trăia, femeia ar fi împlinit… 110 ani. De situaţia incredibilă de la Cenei pare deranjat şi actualul edil al localităţii, liberalul Gabriel Ilaş. „De ce Palade nu a luat măsuri să rezolve acestă situaţie, când era şef de poliţie, avea legături la evidenţa populaţiei? Noi, aici, degeaba ne chinuim. Şi pe mine mă deranjează situaţia. Şi la alegerile trecute am făcut mai multe sesizări în privinţa listelor electorale, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Am anunţat şi prefectul, şi subprefectul, şi tot degeaba. Uitaţi, eu am un prieten în Cenei care nici măcar nu a fost trecut pe listele electorale. Pe bună dreptate, omul este revoltat”, susţine Gabriel Ilaş, actualul primar de Cenei. Vasile Tărciatu, directorul Evidenţei Populaţiei Timişoara, susţine că de eventualele greşeli pe aceste liste este responsabilă doar Primăria Cenei. „Noi nu avem treabă cu listele electorale. Totuşi, mi se pare incredibil ca un primar să se plângă de acest lucru. Înseamnă că nu şi-a făcut treaba. Primăria din Cenei trebuia să comunice toate decesele la baza de date judeţeană. Nu au făcut-o, e vina lor”, ne-a spus Tărciatu.

 

Comentarii

comentarii