Acasă alegeri locale 2012 Săndel Palade: „Îmi doresc ca în mandatul meu oamenii să reînceapă...

Săndel Palade: „Îmi doresc ca în mandatul meu oamenii să reînceapă să zâmbească”

DISTRIBUIȚI

Săndel Palade, candidatul UPT (PNŢCD+FDGR) la Primăria Cenei, susţine că principala sa prioritate este să redea demnitatea cetăţenilor din localitate. El vrea să vadă oamenii zâmbind din nou. Palade promite că va reuşi să realizeze în Cenei  tot ceea ce nu au reuşit predecesorii săi în 22 de ani.
De ce candidaţi la Primăria Cenei şi de ce din partea UPT?
Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, în primul rând am intrat în această luptă pentru a reda oamenilor demnitatea şi mândria care le-a fost răpită în urmă cu 22 de ani, de când la putere se află acelaşi grup de persoane care au schimbat partidele politice cum le-a convenit pentru a fi veşnic la putere. După cum observaţi, eu nu candidez pe listele unui partid care se află acum la putere sau care este pe val, eu candidez pe listele unui partid şi ale unei grupări de partide aflate pe eşicherul politic românesc, Uniunea pentru Timiş. Fac acest lucru pentru că eu consider că în alegerile locale este foarte important omul, şi nu culoarea politică. Dacă oamenii vor alege un anume primar, o vor face pentru că este gospodar în opinia lor şi pentru că ei cred că acel om îi reprezintă şi poate face ceva pentru ei.
Sunteţi de doar opt ani în Cenei, credeţi că aţi reuşit să convingeţi comunitatea că sunteţi un bun gospodar?
Atât vecinii mei, cât şi oamenii din comună ştiu ce fel de om sunt, cum arată gospodăria mea şi mai ştiu că mie nu-mi vin alţii să-mi lucreze în curte sau în grădină sau să-mi îngrijească animalele. Eu singur fac acest lucru, iar această activitate mă bucură şi nu face să-mi cadă gradele de pe umăr sau să mă dezonoreze. Mi-aş dori ca odată ajuns primar, dacă oamenii vor hotărî că merit acest lucru, satul Bobda şi comuna Cenei să arate cel puţin cum arată gospodăria mea.
Ce doriţi să aduceţi nou la Cenei, dacă ajungeţi primar?
Mi-aş dori ca pe perioada mandatului meu oamenii să reînceapă să zâmbească, să văd bucurie pe feţele lor, datorată îndestulării financiare şi materiale şi faptului că au unde lucra, au ce mânca şi ce îmbrăca şi cineva, adică primarul, se bate pentru drepturile lor, indiferent cine i-ar fi duşmani.
Ce lipseşte din Cenei şi ce puteţi face?
Din Cenei lipsesc multe lucruri. Este o nevoie acerbă de locuri de muncă pentru tineri şi nu numai, pentru că de aici vine prosperitatea. Este nevoie de locuri pentru locuinţe pentru tinerii şi familiile lor, care acum se înghesuie în număr mare în câteva locuinţe sociale insalubre şi locuiesc în condiţii greu de imaginat. Este nevoie de ordine şi curăţenie atât în interiorul primăriei, cât şi în cele două localităţi, Bobda şi Cenei. Nu în ultimul rând, este necesară refacerea trotuarelor din cele două localităţi, astfel încât fiecare stradă să aibă trotuare pe ambele părţi…
Cum staţi cu infrastructura de apă-canal?
Şi aici avem probleme. Este necesară construirea reţelei de canalizare, astfel încât să se intre în normalitate din acest punct de vedere. Totodată, este imperios necesară aducerea de modificări sau înlocuirea filtrelor de la staţiile hidrofore, astfel încât apa consumată să fie cu adevărat potabilă. În altă ordine de idei, este necesară găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte ferma zootehnică Smithfield, ce otrăveşte zilnic aerul celor două localităţi, făcând, în anumite etape ale zilei, aerul de nerespirat, din cauza mirosului de dejecţii de la animalele crescute aici.
Ce veţi face pentru învăţământul din localitate?
În primul rând, mă voi axa pe o cooperare permanentă cu factorii de decizie, cu care sunt deja în relaţii optime, ale celor două şcoli din Bobda şi Cenei, precum şi grădinţelor aferente, astfel încât copiii din Bobda şi Cenei să înveţe carte cel puţin la nivelul şcolilor de renume din oraş, mai ales că cele două şcoli şi grădiniţele beneficiază de cadre didactice de primă mână.
Aveţi planuri de răzbunare cu angajaţii primăriei din funcţiile cheie?
Tuturor  angajaţilor Primăriei Cenei le promit că, odată ajuns primar, Palade nu vine cu coasa, să reteze capete. Palade poate lucra cu oricine, dar el va fi cel care le va cere angajaţilor primăriei, indiferent cine sunt aceştia, să îşi facă treaba pentru care sunt plătiţi de comunitate, nimic mai mult. Chiar şi celor care m-au atacat vehement, cum e cazul medicului din comună, le promit că Palade niciodată nu se va răzbuna, ci doar va cere fiecăruia să-şi facă datoria în funcţia pe care este plătit, fără a se amesteca în treaba altora. Cât timp va fi Palade primar, dacă va fi, primăria va fi condusă de primar, nu de medic sau alţi angajaţi din diferite sectoare de activitate. Cei ce vor hotărî soarta comunei sunt primarul şi consilierii aleşi de popor. Nu perrsoane mai mult sau mai puţin interesate personal în a face acest lucru.
Aveţi un mesaj pentru contracandidaţi?
Urez un sincer succes tuturor celor înscrişi în cursă şi aş avea o singură întrebare pentru actualul primar în funcţie, şi el contracandidat. În sat se vorbeşte că a construit undeva, în Maramureş, o vilă şi o pensiune. L-aş ruga, pentru liniştea cetăţenilor, să spună dacă este adevărat sau nu, iar în răspunsul său să ţină cont de faptul că dacă nu răspunde este o confirmare, iar dacă neagă şi apar probe este un lucru care nu îi face cinste.
 

Comentarii

comentarii