Acasă Actualitate Șoc în învățământ! Sindicatul “Spiru Haret” a blocat distribuirea testelor de salivă...

Șoc în învățământ! Sindicatul “Spiru Haret” a blocat distribuirea testelor de salivă în școli ! Care e situația in Timiș?

DISTRIBUIȚI

Sindicatul din învățământul preuniversitar “Spiru Haret” susține că după discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății, în 26 noiembrie, a reușit să blocheze distribuirea testelor de salivă, pentru depistarea coronavirusului SARS-COV2, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie.

Problema este că nu se știe cum vor ajunge testele în unitățile de învățământ și la părinți. De aceea sindicatul a solicitat ca testele să fie distribuite, pe 2 – 3 decembrie, urmând a fi utilizate din 6 decembrie.

“Testele nu respectă nicio regulă de siguranță sanitară. Acestea sunt manipulate de cel puțin trei persoane înainte să ajungă la elev, în condițiile în care nu toate piesele care alcătuiesc kitul sunt ambalate individual.

În plus, unitățile de învățământ nu au achiziționat recipiente pentru distribuirea testelor către elevi. Acestea practic vor fi date din mână în mână. Pe lângă amatorism, avem parte și de heirupismul unora pentru care timpul liber al directorilor de școală și profesorilor nu contează”, a explicat Marius Ovidiu Nistor, președintele Sindicatului Spiru Haret.

Care e situația în Timiș?

Prof. Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a explicat că, sâmbătă, au fost recepționate și depozitate un număr de 227.000 de teste non-invazive.

“Acestea vor fi distribuite unităților de învățământ, în data de 2 decembrie.

La nivelul școlilor, prin hotărârea consiliilor de administrație, se stabilește modul de administrare a testelor. Hotărârile CA vor fi transmise ISJ până în data de 2 decembrie. Acolo unde este cazul, testele vor fi transmise către părinți cu instrucțiuni de folosire și kitul corespunzător, în 2 și 3 decembrie. Elevii vor fi testați, în perioada 6-10 decembrie,  fie la nivelul unității de învățământ  fie în familie (așa cum s-a stabilit în CA)”, a spus prof. Popescu, sâmbătă 27 noiembrie, la ora 19.00.

Comentarii

comentarii