Acasă Administraţie Societatea Aquatim va solicita majorarea tarifelor la apă și canal cu 15%

Societatea Aquatim va solicita majorarea tarifelor la apă și canal cu 15%

DISTRIBUIȚI

Discuțiile purtate de consilierii județeni timișeni la ”rubrica” Interpelări din cadrul ultimului plen al CJT a adus în prim plan majorarea tarifelor la serviciile de apă și canalizare furnizate de operatorul regional Aquatim. Consilierul județean Ioan Sorincău a cerut informații legate de procentul propus de societatea amintită. A aflat că e vorba de 15%.

Un prim răspuns a venit de la președintele CJ Timiș, Alin Nica.

„Tot ce știu eu este că am primit de la Aquatim o solicitare de majorare a tarifelor, ținând cont de inflație și de ceilalți indici de creștere a prețurilor la combustibil, energie și așa mai departe. S-a făcut o justificare, așa cum fac toți operatorii, am avut și cazul cu RETIM, a fost verificată și specialiștii de la CJT și ADI-Apă-canal și rezultatul a fost că se va supune în AGA (n.r. – Adunarea Generală a Acționarilor) pentru aprobare. Dacă s-a ajuns în acest stadiu înseamnă că respectă toate condițiile pentru a fi aprobată, adică sunt justificate aceste majorări”, a spus șeful CJT.

Ulterior, explicații au venit și de la liberalul Andrei Cotețiu, director al ADI – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal a precizat că majorarea este determinată de valul scumpirilor din ultima perioadă.

Comentarii

comentarii