Acasă Actualitate Societatea care ocupă ilegal Ștrandul Termal va fi evacuată

Societatea care ocupă ilegal Ștrandul Termal va fi evacuată

DISTRIBUIȚI

Evacuare din locație și plata unei sume de peste șapte milioane de lei i 31.000 de euro pe lună de întârziere sunt rezultatele pe care Primăria Timișoara spune că le-a obținut în urma mai multor procese derulate împotriva proprietarului firmei care a operat Ștrandul ZHH, fostul Ștrand Termal.

Reprezentanții municipalității spun că acesta ocupase ilegal 12.707 mp de teren aparținând domeniului public, încă din anul 2014. Evacuarea fusese oprită, mai spun cei de la primărie, pentru definitivarea unui alt proces, prin care se stabilește prejudiciul pentru ocuparea spațiului respectiv. Odată definitivat acest proces, se pot demara procedurile administrative pentru evacuare.

”În luna iunie 2021, Primăria Municipiului Timișoara a demarat în instanță acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu. Acțiunea a fost suspendată până la soluționarea dosarului de la Înalta Curte de Casație și Justiție, privind stabilirea prejudiciului. În data de 27 iulie, Primăria Timișoara a câștigat definitiv la ÎCCJ acest proces. Astfel, societatea GPG Company SRL a fost obligată la plata către Primărie a 7 milioane și jumătate de lei, plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului”, mai spun cei la primăria Timișoara.

În ceea ce îl privește pe primarul Dominic Fritz, el consideră subiectul Termal ”una din marile țepe date bugetului local”

”Ștrandul Termal este una din marile țepe date bugetului local în ultimii zece ani, de așa-ziși investitori. Practic, cei de acolo au făcut bani de pe urma ștrandului care este al Municipiului Timișoara, fără să plătească la bugetul local”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Conform reprezentanților municipalității, o dată cu soluționarea acestui proces, acțiunea de evacuare a fost repusă pe rol, iar Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză Primăriei în data de 24 noiembrie 2023. În plus, Primăria Timișoara a pornit un proces pentru demolarea unei clădiri ridicate fără autorizație de construire. 

Comentarii

comentarii