Acasă Actualitate Societatea Timișoara dezaprobă decizia Curții Constituționale privind desființarea IRR. „Se vădește, din...

Societatea Timișoara dezaprobă decizia Curții Constituționale privind desființarea IRR. „Se vădește, din nou, că România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD și Ion Iliescu”

177
DISTRIBUIȚI

Consiliul de conducere al Societății Timișoara dezaprobă decizia Curții Constituționale privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Reprezentanții societății consideră că astfel se arată încă o dată că „România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD și Ion Iliescu”.

Reprezentanții Societății Timișoara se mai arată dezamăgiți de modul în care acționează Curtea Constituțională. Aceasta ar oferi „tratament discreționar” lui Ion Iliescu, președintele IRR, „sfidând ordinea de drept” din România. În finalul comunicatului de presă remis de Societatea Timișoara, consiliul de conducere al acesteia transmite că „această instituție batjocorește memoria victimelor Revoluției din 1989”.

Punctul de vedere al Consiliului de Conducere al Societății Timișoara:

„Societatea Timișoara a luat act de decizia Curții Constituționale din 24 martie 2021, prin care, cu unanimitate de voturi, s-a admis excepția de neconstituționalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și s-a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, sunt neconstituționale, în ansamblul lor.

Societatea Timișoara a constatat în repetate rânduri depășirea de către Curtea Constituțională a atribuțiilor sale și transformarea ei, după caz, fie în organ legislativ, fie în organ executiv.

Ceea ce se întâmplă astăzi este, însă, trist și hilar în același timp.

Se vădește, din nou, că România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD și Ion Iliescu.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 va dispărea cu siguranță. Așa este moral să se întâmple. Parlamentul va vota o lege pentru desființarea lui.

Nu aceasta e marea problemă.

Problema extrem de gravă este comportamentul discreționar al Curții Constituționale, care îl apără cu îndârjire pe Ion Iliescu.

Societatea Timișoara își exprimă revolta și dezgustul față de modul în care Curtea Constituțională sfidează ordinea de drept din România.

Această instituție batjocorește memoria victimelor Revoluției din 1989, a celor căzuți după 22 decembrie, uciși în urma diversiunii menite să îl mențină la putere pe chiar președintele acestui institut, cu complicitatea întregii structuri care îl girează.

Consiliul de conducere al Societății Timișoara”

Comentarii

comentarii