Acasă Politica Societatea Timișoara: Patru cerințe către noua clasa politică acreditată de votul poporului,...

Societatea Timișoara: Patru cerințe către noua clasa politică acreditată de votul poporului, în 6 decembrie 2020

1512
DISTRIBUIȚI

Societatea Timișoara cere clasei politice, acreditată prin votul românilor din decembrie 2020, să nu facă scut împotriva justiției prin respingerea cererilor procurorilor de încuviințare a începerii urmăririi penale, a reținerii și arestării preventive a unor parlamentari.

Astfel, se va evita repetarea unor cazuri similare celor din legislaturile trecute, precum Rovana Plumb, Victor Ponta, Dan Șova, Varujan Vosganian sau Laszlo Borbely.

Totodată, cerem punerea în practică a rezultatului referendumului pentru un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, o poziție contrară ilustrând desconsiderarea gravă a voinței electoratului român.

Cerem blocarea accesului la funcţiile publice a demnitarilor cercetaţi penal și respectarea punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara din 1990, prin interzicerea accesului în funcții de demnitate publică a foștilor activiști comuniști, a membrilor și a colaboratorilor Securității.

Nu în ultimul rând, considerăm necesară depolitizarea administrației și aplicarea principiului meritocrației, prin introducerea în Constituție a unui articol care să interzică schimbarea pe criterii politice a șefilor de instituții publice – atenționează Consiliul de conducere al Societății Timișoara, luni 21 decembrie 2020.

 

Comentarii

comentarii