Acasă Actualitate Șoferi băuți sau fără permis, limite de viteză nerespectate și depășiri periculoase,...

Șoferi băuți sau fără permis, limite de viteză nerespectate și depășiri periculoase, pe drumurile din Timiș

DISTRIBUIȚI
politia-rutiera-razie

Poliţiştii rutieri din Timiș au aplicat, în zilele de weekend,peste 250 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. În perioada 18-20 octombrie, încercând să combată principalele cauze generatoare de accidente și să reducă riscul rutier, autoritățile i-au pedepsit pe cei care au condus autovehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice sau nu au respectat limitele de viteză.

Numărul total al sancțiunilor aplicate a fost de 256, aproape jumătate, 124, fiind acordate pentru nerespectarea limitelor de viteză. Acțiunile polițiștilor au dus la reţinerea a 15 permise de conducere și constatarea a opt infracțiuni. În alte 15 situații au fost retrase certificatele de înmatriculare.

Șoferii care s-au ales cu permisul suspendat au fost cei care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, au depășit cu mult limitele legale de viteză sau au condus cu alcoolemii ridicate. Dintre aceștia, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au ținut să menționeze trei exemple.

Pe 19 octombrie, un bărbat de 51 de ani a fost oprit pentru control de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, pe raza localității Beregsău Mare.Acesta conducea un autoturism, cu toate că era evident faptul că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testul cu aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 1.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, polițiștii din Lugoj, pe raza localității Vișag l-au depistat pe un bărbat de 47 de ani, care conducea cu o alcoolemie de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum a arătat aparatul etilotest. Pe lânga aceasta, șoferul nici măcar nu deținea permis de conducere.

Polițiștii lugojeni au mai oprit pentru control, tot pe 19 octombrie, și un bărbat de 26 de ani. Acesta își conducea autoturismul pe strada Bucegi, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei în cauză au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile săvârșite.

„Polițiștii I.P.J Timiș trag un semnal de alarmă și reamintesc tuturor participanților la trafic că o principală cauză generatoare de accidente este conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Recomandăm tuturor cetățenilor să conștientizeze acest pericol la care se supun, deoarece VIAȚA ARE PRIORITATE!”, este mesajul cu care polițiștii de la I.P.J Timiș încearcă să-i atenționeze pe șoferi.

Comentarii

comentarii