Acasă Administraţie Șoferii plătesc mai ”serios” pentru parcatul pe străzile Timișoarei. Cresc încasările, scad...

Șoferii plătesc mai ”serios” pentru parcatul pe străzile Timișoarei. Cresc încasările, scad amenzile

DISTRIBUIȚI

Sistemul de parcare TimPark, impus de primărie pe străzile Timișoarei, funcționează tot mai bine, ne spune Dominic Fritz. Conform primarului au scăzut încasările din amenzi, dar banii adunați din taxare au crescut. Tot Fritz ne spune că banii câștigați vor lua destinația susținerii ipoteticelor parcări supraetajate ale orașului.

”Dăm mai puține amenzi, dar încasările au crescut”, este concluzia primarului Timișoarei, atunci când analizează situația, după patru luni de activitate a sistemului digital de verificare al parcărilor din oraș. Succesul s-ar datora Loganului dotat cu camere, care se plimbă pe străzile orașului și scanează mașinile parcate,

”Practic, în această perioadă numărul plăților TimPark (abonamente, bip, sms sau card) a crescut de la 1 milion la 1,3 milioane, iar amenzile au scăzut de la 13.000 la 11.000. În martie am introdus noul sistem digital: o mașină special echipată detectează automat vehiculele care nu plătesc parcarea. Sistemul e conectat la baza de date a TimPark și trimite datele în timp real pentru ca echipele de control să acționeze imediat”, a spus Fritz.

Edilul șef ne asigură că sumele colectate iau drumul investițiilor în parcări multietajate. În acest moment, toate sunt doar ipoteze, proiecte care există doar pe hârtie. Totuși, Fritz vorbește de nu mai puțin de trei astfel de onbiective.

”Banii îi investim în noi amenajări de parcări și proiecte de parcări multietajate. Suntem în diferite etape de proiectare pentru parcaje multietajate în zona Dacia, Gara de Nord și lângă Spitalul de Copii”, conform lui Fritz.

 

Comentarii

comentarii