Acasă Eveniment Şoferul care s-a răsturnat cu maşina în care se aflau 12 imigranţi,...

Şoferul care s-a răsturnat cu maşina în care se aflau 12 imigranţi, arestat preventiv pentru 30 de zile. Două persoane au murit în urma accidentului

DISTRIBUIȚI

Şoferul de 22 de ani, care a avut accident cu maşina în timp ce transporta 12 migranţi, din zona de frontieră spre Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În urma accidentului, două persoane au decedat, iar alte zece au fost rănite. 

”S-a reţinut că în data de 10 noiembrie 2021, în scopul obţinerii unei sume de bani, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul ar fi transportat cu un autoturism aparţinând altei persoane, prevăzut cu cinci locuri, pe care l-ar fi condus între localităţile Iecea Mică şi Biled din judeţul Timiş, având ca destinaţie municipiul Timişoara, 12 migranţi, din care două persoane au fost îmbarcate pe locul pasagerului din faţă, lângă şofer, şapte persoane pe bancheta din spate şi trei persoane în portbagaj, fiindu-le pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Bărbatul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu maşina, în accident rezultând decesul a două persoane.

”După aproximativ 20 km, inculpatul ar fi pierdut controlul volanului, urmarea fiind producerea unui accident rutier soldat cu decesul a două persoane din grupul de migranţi, după care inculpatul ar fi părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie”, se mai arată în comunicat.

Alte zece persoane din grupul de migranţi au fost rănite, ele fiind transportate la spitalele din Timişoara, cu ambulanţe.

Şoferul a fost reţinut, după ce s-a prezentat la Poliţie, el fiind ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

”În data de 11 noiembrie 2021, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile”, se mai arată în comunicat.

Acuzaţiile care i se aduc sunt: trafic de migranţi, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comentarii

comentarii