Acasă Eveniment Şoferul unui TIR care a produs un accident mortal pe autostrada Deva-Nădlac,...

Şoferul unui TIR care a produs un accident mortal pe autostrada Deva-Nădlac, după ce a condus neîntrerupt timp de 12 ore şi 30 de minute TIR, reţinut pentru 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Şoferul unui TIR care sâmbătă a produs un accident rutier pe autostrada A1 Deva-Nădlac, în zona localităţii Făget, din judeţul Timiş, a fost reţinut pentru 24 de ore, apoi a fost pus sub control judiciar 60 de zile, după ce poliţiştii au constatat că acesta a condus timp de 12 ore şi 30 de minute. În urma accidentului, un bărbat a decedat, iar o femeie şi o fată de 6 ani au fost rănite. 

Şoferul reţinut pentru 24 de ore are 56 de ani şi este din Zalău, judeţul Sălaj, iar în urma accidentului produs sâmbătă el este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

”În fapt, la data de 3 septembrie 2022, în jurul orei 21:50, bărbatul ar fi condus un ansamblu de vehicule pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe sensul de deplasare Nădlac înspre Deva, iar, la km 451, ar fi provocat un accident rutier, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane şi rănirea altor două persoane. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a constatat faptul că acesta ar fi condus neîntrerupt 12 ore şi 30 de minute, folosind atât cartela tahografică eliberată pe numele său, cât şi o altă cartelă tahografică eliberată pe numele unei alte persoane, care nu se afla cu el în vehicul”, transmite IPJ Timiş.

Potrivit sursei citate, la momentul producerii accidentului, în aparatul tahograf al autovehiculului se afla introdusă o altă cartelă tahografică decât cea eliberată pe numele conducătorului auto.

”Astfel, la data de 4 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au luat măsura reţinerii conducătorului ansamblului de vehicule pentru 24 de ore, iar, la data de 5 septembrie a.c., magistraţii au dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile”, precizează IPJ Timiş.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Faget.

Sâmbătă seară a avut loc un accident pe autostrada A1, în zona oraşului Făget, din judeţul Timiş. Un TIR a intrat în plin într-o autoutilitară care se afla pe banda de urgenţă. Şoferul autoutilitarei, care se afla în spatele maşinii, a rămas încarcerat, iar după ce a fost scos dintre fiare, medicii au constatat decesul acestuia. 

O femeie şi o fată de 6 ani, care se aflau în autoutilitară, au fost rănite. Tot în autoutilitară se mai afla şi un bărbat care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Nici şoferul TIR-ului nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Comentarii

comentarii